США нададуть Україні до 1 млрд доларів кредитних гарантій

12:44, 15 февраля 2022
США прийняли рішення про надання Україні суверенної кредитної гарантії на суму до 1 млрд доларів.
США нададуть Україні до 1 млрд доларів кредитних гарантій
Джерело фото: pravda.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сполучені Штати Америки прийняли рішення про надання Україні суверенної кредитної гарантії на суму до 1 мільярда доларів для підтримки економічних реформ та продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це повідомляє офіційний сайт Мінфіну.

Дане рішення ґрунтується на підтримці, яку Сполучені Штати та країни «Великої сімки», міжнародні фінансові інститути надають Україні для підтримки економіки в умовах посилення напруженості зі сторони Російської Федерації.

Міністр фінансів подякував США за стійку прихильність до українського народу.

«Ми вдячні Сполученим Штатам за багаторічну співпрацю та потужну підтримку. Кредитна гарантія США стане складовою для забезпечення економічної стабільності України та є важливим сигналом для міжнародних ринків», - зазначив Сергій Марченко.

У Мінфіні нагадали, що у період з 2014 по 2016 рік Сполучені Штати надали Україні три окремі гарантії щодо суверенних кредитів на суму 1 млрд доларів. Ці кредитні гарантії відіграли важливу роль в стабілізації економіки в умовах російської агресії.

Раніше ми писали, що Мінфін веде переговори з Казначейством США про можливість отримання Україною кредитних гарантій та чекає на місію МВФ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області