Литва випустить марку на підтримку України: не обійшлось без трактора, що тягне «Москву»

22:29, 25 апреля 2022
Випуск поштової марки запланований на 6 травня 2022 року.
Литва випустить марку на підтримку України: не обійшлось без трактора, що тягне «Москву»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пошта Литви організувала конкурс на створення марки на честь захисників української свободи. 20 квітня став відомий переможець. Креативна агенція «Автори» і дизайнер Егле Кірліте стали переможцями конкурсу, створивши ескіз марки із зображенням обіймів двох людей, які вдягнуті в синій та жовтий кольори, розповідає «bigkyiv».

«Цим невеликим жестом ми висловлюємо ще одну велику підтримку нашим братам і сестрам», – сказала заступник міністра транспорту та зв’язку Агне Вайюкявічюте.

Переможці конкурсу поштових марок отримають гонорар у розмірі 300 євро. Його планують передати на підтримку України.

«Ми вдячні всім художникам, які брали участь у конкурсі – ми отримали чудові роботи не лише від литовських, а й українських художників. Це лише свідчить про те, наскільки ми єдині та готові допомагати українцям різними засобами», – зазначила генеральний директор пошти Литви Аста Сунгайліне.

Окрім головного переможця, комісія також відзначила інші роботи. Друге місце посіло зображення, як трактор українського фермера буксирує російський військовий корабель.

Третє місце отримало зображення солов’я, який у своєму веселому гімні дарує українцям надію та віру.

Зазначається, що випуск поштової марки запланований на 6 травня 2022 року. Її номінальна вартість становитиме 1 євро, але фінальна вартість складе 2 євро, половину з яких піде на благодійність. Орієнтовний наклад – 40 тисяч одиниць.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що «Укрпошта» анонсувала голосування за наступну марку: може бути з Кремлем, Путіним чи знаменитим псом Патроном.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде