Пелосі: Уряд США підтримує Україну на її євроінтеграційному шляху, але є певна стурбованість щодо позиції Угорщини

12:04, 8 июня 2022
Спікер Палати представників Конгресу США: Америка розуміє прагнення України стати членом європейської сім’ї.
Пелосі: Уряд США підтримує Україну на її євроінтеграційному шляху, але є певна стурбованість щодо позиції Угорщини
Джерело фото: ukrinform.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час телефонної розмови закликав Спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі підтримати Україну на її євроінтеграційному шляху. Про це повідомляє Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

«Я прошу Вас, за можливості, донести важливість позитивного рішення щодо України вашим колегам-спікерам, ключовим політикам держав ЄС, від яких залежить прийняття такого рішення. Жодна країна у світі не має такого потужного голосу, як його має США і я прошу, щоби цей голос вчергове прозвучав на підтримку України», — наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, 24 червня Євросоюз може або зупинити агресора, або дати йому нове дихання.

«Якщо ЄС не проголосує про надання Україні статусу кандидата, то це відкине всіх нас на роки назад, одночасно підсилить Росію і спонукатиме її для подальшого, ще більшого застосування сили з метою тиску на інші держави», — пояснив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Спікер Палати представників Конгресу США розповіла, що Америка розуміє прагнення України стати членом європейської сім’ї. На її переконання, важливо те, щоб усі діяли в одному напрямі й підтримали Україну. Вона розповіла, що є певна стурбованість щодо позиції Угорщини.

«Але пам’ятайте, що я особисто підтримую Вас, Уряд США підтримує вас. Ми не тільки говоримо, але й робимо все для того, щоби продемонструвати вам, що ми дійсно підтримуємо Україну», — запевнила Ненсі Пелосі.

Спікер Палати представників Конгресу США додала, що Америка підтримує Україну всім необхідним: надає військову, гуманітарну, фінансову допомогу, вводить необхідні санкції.

Як писала «Судово-юридична газета», спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі приїжджала в Київ, відео.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки