ЄС планує розширити можливості користування українським посвідченням водія

16:55, 24 июня 2022
Проте своє слово ще повинні сказати Європейський Парламент і Європейська Рада.
ЄС планує розширити можливості користування українським посвідченням водія
Джерело фото: facebook.com/hsc.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 червня Європейська Комісія ухвалила законодавчу пропозицію для подальшого затвердження Європейським Парламентом і Радою. Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Пропозиція дозволить українцям, що отримають тимчасовий чи належний захист в країнах Європейського Союзу:

користуватися українським посвідченням водія без необхідності його обміну протягом всього періоду перебування під захистом;

користуватися українським посвідченням водія навіть у разі закінчення терміну його дії, що є актуальним для посвідчень виданих вперше з терміном дії 2 роки;

отримати без складання іспитів тимчасове (на період перебування під захистом) посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи крадіжки українського посвідчення водія.

«Для можливості цієї реалізації у співпраці з європейськими колегами напрацьовано механізм підтвердження дійсності українських посвідчень водія шляхом здійснення компетентними органами країн ЄС онлайн перевірки з використанням сайту Головного сервісного центру МВС або даних електронного посвідчення водія, що відображається за допомогою Порталу «Дія».

Тепер чекаємо на розгляд пропозиції Європейським Парламентом і Радою. Розраховуємо на позитивний результат, як і щодо отримання Україною статусу кандидата в члени Європейського Союзу», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін ухвалив дві важливі постанови щодо отримання водійського посвідчення та реєстрації авто.

Додамо, українське посвідчення водія адаптоване до документів ЄС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва