На що звертати увагу при купівлі електрокара на вторинному ринку

19:31, 27 июня 2019
За даними Міністерства інфраструктури, на електрокари щодня пересідають 20 українців.
На що звертати увагу при купівлі електрокара на вторинному ринку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Скасування акцизів на ввезення електричних транспортних засобів дозволило багатьом підприємцям завозити вживані електромобілі з Канади та США. На що ж потрібно звертати увагу при купівлі електрокара на вторинному ринку.

Пробіг або дата випуску

На жаль, автомобільні акумулятори втрачають ємність з кожним циклом зарядки, що неминуче призводить до втрат в діапазоні. Оскільки деякі автомобілі на батарейках не справляються з великими відстанями без зарядки, це «замкнуте коло» значно обмежує придатність для повсякденного використання з часом. Ще гірше, акумулятори електромобілів старіють, навіть коли вони не використовуються. Тому невеликий пробіг в електромобілях не обов’язково має сенс. Зверніть увагу, скоріше, на рік випуску машини, що буде говорити про ефективність використаної в ньому акумуляторної технології.

Отримати інформацію про батарею

Подивіться в інтернеті інформацію від виробника про гарантійні  на батареї. Деякі бренди пропонують замінити батареї, якщо вони несправні або мають занадто велику втрату ємності. Звичайно, в Україні цей принцип вже працювати не буде.

Ретельно перевірити акумулятор

Попросіть продавця повністю зарядити акумулятор автомобіля для тест-драйву. Перш ніж почати, запам’ятайте діапазон, який залишився в машині. Пам’ятайте про те, що електрокар одразу після підзарядки і запуску двигуна втратить за показниками близько 50 км пробігу — це особливість навіть нових електромобілів. Слідкуйте за ними, а також за одометром. Наприкінці тест-драйву ви повинні перевірити подолані кілометри й решту дистанції і, при необхідності, відзначити. Якщо результат дуже відрізняється від інформації виробника, отриманої заздалегідь, то варто подумати про інше авто.

Деталі, що швидко зношуються

Велика перевага електричних автомобілів в тому, що вони мають на порядок менше деталей, які зношуються. Проте, є деякі елементи, які особливо не напружуються в електрокарах. До них належать шини, гальма і ходова частина. При виборі машини для себе обов’язково вимагайте пройти діагностику ходової частини, щоб розуміти, в якому стані вам дістається електромобіль. Огляньте при цьому гальмівні колодки і окремо стан протектора шин.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що назвали автомобілі, які без ремонту проїдуть 480 000 км.

Крім того, ми писали, як загасити палаючий електромобіль. Якщо спалах відбувся в акумуляторі, то вогонь погасити практично неможливо.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду