ТОП-4 помилки водіїв при прогріванні автомобіля взимку

19:38, 17 декабря 2019
Під час прогрівання автомобіля багато хто з водіїв роблять помилки.
ТОП-4 помилки водіїв при прогріванні автомобіля взимку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Не всі водії знають, як правильно прогрівати свій автомобіль, попри те, що роблять це щодня. Сідаючи у холодну після морозної ночі машину, кожному автомобілісту хочеться швидше прогріти салон і рушити з місця. Але багато хто робить усе, щоб уповільнити цей процес. Видання MMR назвало чотири головних помилки водіїв при прогріванні автомобіля взимку.

Поливати скло гарячою водою

Поки немає огляду через лобове скло, їхати не те що небезпечно — неможливо. Найгірше, що можна зробити в такій ситуації — влаштувати лобового скла «температурний шок», поливши його зовні гарячою водою для більш швидкого відтавання. Як результат, виникнення тріщин на склі.

Поливати скло «незамерзайкою»

Не варто поливати лобове скло незамерзаючою рідиною, така процедура теж не дасть потрібного ефекту. Швидше, навпаки, додасть крижаних «візерунків» і сповільнить цей процес.

Вмикати двірники

Також важливо пам’ятати, що перед пуском двигуна при замерзлому вітровому склі необхідно відключити двірники, які напевно примерзли. В іншому випадку є шанс «спалити» запобіжник.

Не рекомендується також використовувати двірники одразу після того, як на лобовому склі стали з’являтися перші невеликі відталі ділянки. Гумки склоочисників безсилі проти льоду, що залишився на склі, а значить, зайва поспіх в такому випадку лише прискорить їх знос.

Прогрівати двигун без руху автомобіля

Немає ніякої необхідності прогрівати автомобіль, стоячи на парковці. Всі сучасні двигуни оснащені електронікою, яка відстежує параметри їх роботи. Залежно від ступеня промерзання, після запуску електронний мозок автомобіля прогріває двигун на підвищених обертах від 3 до 5 хвилин. Після цього стрілка тахометра падає на робочі оберти, і можна їхати. До того ж, прогріваючи автомобіль на ходу, ви заощадите паливо.

Дуже важливо одразу після прогріву не стартувати з місця дуже жваво, хоча б перші 5-10 км. За цей час остаточно прогріється не тільки двигун, але і коробка передач.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про штраф за відсутність автоцивілки. Суди визнають дії поліцейських незаконними. Вимагати для перевірки поліс страхування поліцейські мають тільки у двох конкретних випадках.

Також нагадаємо, як скасувати штраф за перевищення швидкості. Випадки порушення прав автомобілістів під час фіксування фактів перевищення швидкості органами поліції за допомогою TruCAM не зменшилися.

Крім того, водій оскаржив штраф у суді та додав фото приладу TruCam, на якому була відсутня пломба.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва