Масштабне оновлення доріг: Укравтодор презентував план на 2020 рік, інфографіка

18:21, 27 января 2020
З 1 березня в Україні починається масштабне будівництво доріг.
Масштабне оновлення доріг: Укравтодор презентував план на 2020 рік, інфографіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2020 році Кабінет міністрів України планує залучити 85 мільярдів гривень, що дозволить відремонтувати більше 6 тис. км доріг, з них — 4 тис. км загальнодержавного значення. Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору».  

«Ми усвідомлюємо амбітність своїх планів. 6 тис. км доріг за один рік — це рекорд для сучасної України, тим паче мова йде не тільки про ремонти та будівництво, але і впровадження сучасних бізнес-процесів, ІТ-інструментів, — це переосмислення всієї дорожньої галузі. Тому, окрім фінансування та постановки мети, ми пропрацювали інструменти, які забезпечать успішну реалізацію усіх планів», — зазначив Олександр Кубраков, керівник Державного агентства автомобільних доріг України.

За словами Олександра Кубракова, у цьому році ремонт і будівництво доріг фінансуватиметься з трьох джерел — Державного дорожнього фонду (близько 30 млрд грн), шляхом залучення коштів під державні гарантії (близько 20 млрд грн) і за рахунок додаткового фінансування (35 млрд грн).

Для реалізації поставлених цілей Державне агентство автомобільних доріг України модернізує підходи на всіх етапах роботи: від оптимізації закупівельного процесу (типова тендерна документація та забезпечення рівних і чесних умов для всіх учасників), формування нової кадрової й антикорупційної політики (запуск системи KPI і оновлення керівного складу регіональних служб), розвитку ІТС (масштабування системи Зважування-в-русі на всю мережу українських доріг) до запровадження прозорих і незалежних механізмів оцінки якості робіт.

Амбітні плани, масштабне фінансування і сучасні підходи в управлінні є гарантією того, що у 2020 році Україна отримає якісні дороги на довгі роки з мінімізованими витратами з бюджету.

«Для уряду та команди Президента будівництво доріг — це топ-пріоритет. З 1 березня ми починаємо масштабне будівництво — у цьому році потрібно готуватися до максимально раннього початку сезону. Ми з боку органів державної влади спробуємо завершити всі бюрократичні процедури до цього моменту. Звичайно, не по всіх об’єктах, але по достатній кількості для того, щоб завантажити всі потужності бізнесу», — сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін хоче змінити правила дорожнього руху.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва