Співпраця Укравтодору з навігатором Waze: перші результати, інфографіка

20:31, 4 февраля 2020
До дорожніх служб надійшло більше 54 тисяч оперативних звернень від водіїв про інформацію на дорогах.
Співпраця Укравтодору з навігатором Waze: перші результати, інфографіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Завдяки співпраці з дорожньо-навігаційним застосунком Waze за півтора місяця дорожники Укравтодору отримали більше 54 тисяч звернень. Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

Як відомо, співпраця підприємства з навігатором розпочалася 10 грудня минулого року. У такий спосіб учасники дорожнього руху отримали зручний канал для повідомлень про ями на дорогах, ДТП, дорожні роботи, погодні умови тощо, а Укравтодор — новий інструмент для збору інформації, аналітики і швидкого реагування на запити.

Зокрема, в Укравтодорі розповіли, що вся інформація подається з точними GPS-координатами, а також з фотографіями та коментарями від водіїв. Ці дані в режимі реального часу надходять у дорожні служби, де приймається рішення про те, як саме реагувати на звернення.

«У наших пріоритетах — зробити комунікацію з учасниками дорожнього руху максимально швидкою та комфортною. Тому ми переймаємо успішний досвід і налагоджуємо співпрацю з ключовими інноваційними компаніями. Приймати скарги за допомогою вже існуючих систем — лише перший крок. У найближчих планах — впровадження єдиної системи моніторингу й управління дорожнім рухом», — підкреслив очільник держагенства Олександр Кубраков.

Також Укравтодор нагадує, що його аналітично-диспетчерська група цілодобово приймає від громадян повідомлення про складні ситуації на дорогах за телефоном: (044) 287–11–40.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Укравтодор почав працювати з навігаційною системою Waze. Відтепер скарги водіїв на автошляхи збираються в єдину базу.

Окрім того, ми повідомляли, що Укравтодор в 2020 році планує повністю відмовитись від ямкового ремонту українських доріг.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва