Як перевірити стан двигуна вживаного автомобіля перед покупкою

19:04, 19 апреля 2020
Водіям розповіли, на що слід звернути увагу при огляді двигуна.
Як перевірити стан двигуна вживаного автомобіля перед покупкою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Придбання вживаного автомобіля обов’язково має включати в себе комплексний огляд. Перед покупкою вкрай ретельно слід оглянути кузов і, звичайно, уважно перевірити двигун, пише mashyna.com.ua.

Експерти назвали кілька методів, за допомогою яких можна визначити, у якому стані двигун автомобіля. 

Самостійний огляд

Перше, що слід зробити – це відкрити капот і уважно оглянути двигун на предмет потьоків технічних рідин, цілісності шлангів системи охолодження і відсутність того, що можна назвати ушкодженнями від зовнішнього впливу. Простіше кажучи, постарайтеся зрозуміти, що «не бився» автомобіль. Повторимося, без досвіду і спеціальних знань виявити аварійне минуле іноді практично неможливо.

Проводити огляд слід в світлий час доби і маючи при собі ліхтарик. Не виключені ситуації, коли підкапотний простір чистий, що, як не дивно, може викликати питання – власник дійсно такий акуратний або він просто змивав сліди рідин?

Є вкрай бажаним огляд нижньої частини двигуна на підйомнику – так ви зможете побачити сліди мастила через прокладку картера або через сальник колінвала. Перевірте рівень і стан оливи в двигуні. Якщо вона чорна і явно давно не змінювалася, то це може не кращим чином характеризувати власника.

Про стан двигуна багато що може сказати його звук. Запустіть його і послухайте, як він звучить на холостому ходу. Агрегат повинен працювати рівно, без перепадів.

Поїздка на автомобілі

Один з найважливіших етапів оцінки стану двигуна. Саме під час їзди ви побачите і відчуєте, як агрегат відгукується на натискання на педаль газу – реагує швидко, плавно і потужно, або мляво, з затримками і провалами. До речі, якщо автомобіль «тупить», то це зокрема говорить про те, що є знос компонентів системи запалювання, а також, ймовірно, що засмітився паливний фільтр й інші не дуже критичні несправності.

Діагностика на автосервісі

Майстри своєї справи неодмінно вкажуть вам на деталі, яких ви могли не помітити при самостійному огляді. Що стосується цієї процедури, то в комплекс діагностичних заходів неодмінно має входити обстеження поверхні циліндрів за допомогою ендоскопа, яке дозволить виявити наявність задирів в циліндрах. Також необхідно перевірити компресію.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала кілька порад, як купити достойний вживаний автомобіль

Також відомо, які двигуни найнадійніші.

А ще ми повідомляли, чому небезпечно купувати дешеві автомобілі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва