У Києві під Європейською площею побудують паркінг

14:38, 29 января 2021
Будівництво паркінгу має допомогти вирішити транспортну проблему.
У Києві під Європейською площею побудують паркінг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під Європейською площею планують побудувати багаторівневий підземний паркінг, таким чином мають намір боротися із заторами в центрі Києва. На думку фахівців Генплану, будівництво паркінгу допоможе вирішити транспортну проблему.

На думку експерта з питань транспортного моделювання Дмитра Беспалова, побудувати такий паркінг на Європейській площі дуже дорого, це за умови, що там можна копати, нічого не порушивши. Така парковка може не окупитися та, на жаль, перетворитися на черговий торгівельний центр – тому що ТЦ окуповуються, а паркінги, в більшості, ні. Така історія трапилася з ТЦ «Метроград», який будували, як підземний паркінг, повідомляє hmarochos.kiev.ua.

Проте, аби точно впевнитися, що там можна будувати, треба побачити зрізи геології. Треба також з’ясувати чи це доцільно економічно та побачити розрахунки – скільки повинна коштувати година паркування, щоб відбилися інвестиції.

За словами Беспалова, ситуацію із заторами в центрі підземний паркінг точно не вирішить. Паркінги тільки провокують водіїв їхати до центра міста на автомобілі, що в свою чергу буде створювати транспортний колапс. До того ж, збільшення пропозиції паркувальних місць скоріш за все збільшить попит на них.

Раніше заступник голови КМДА Олександр Густєлєв на презентації бюджету транспортній комісії анонсував будівництво наземних та підземних паркінгів. За його словами, в першу чергу розглядається будівництво на Володимирському проїзді (ділянка між Софійською та Михайлівською площами), Наддніпрянському шосе (біля Поштової площі), ділянці від Європейської площі до Майдану Незалежності, вулиці Володимирській.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Києві побудують нові дороги і розв'язки. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики