Хімічна кастрація педофілів: Рада скасувала ветований закон

18:28, 3 октября 2019
За скасування закону віддали свої голоси 238 депутатів.
Хімічна кастрація педофілів: Рада скасувала ветований закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 3 жовтня, Верховна Рада відхилила раніше ветований президентом Володимиром Зеленським законопроект №6449 (№0977 у новому скликанні Ради) про відповідальність за педофілію, який передбачає примусову хімічну кастрацію, передає офіційний сайт парламенту.

Скасування закону підтримали 238 парламентаріїв.

Зеленський у пропозиціях до закону зазначав, що документ не містить чітко визначеного порядку примусового застосування хімічної кастрації.

«При таких обставинах введення антиандрогенних лікарських препаратів усім засудженим, які вчинили згаданий злочин, незалежно від наявності в особи протипоказань до введення таких препаратів, може призвести до погіршення стану її здоров'я або стати причиною передчасної смерті. Тому має місце порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27)», — йдеться у пропозиціях глави держави.

Також Президент зазначав, що документом передбачене створення реєстру педофілів, проте законом «Про захист персональних даних» забороняється обробка персональних даних, зокрема про засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних особи.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що 19 липня спікер Верховної Ради підписав законопроект №6449 про відповідальність за педофілію, який передбачає примусову хімічну кастрацію.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду