У парламенті зареєстровано законопроект про розвідку

19:45, 11 ноября 2019
Проектом закону передбачено здійснення контролю за діяльністю розвідувальних органів України.
У парламенті зареєстровано законопроект про розвідку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 11 листопада, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект №2412 «Про розвідку». Про це йдеться на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа — його направлено на розгляд профільного комітету. Законопроект є ініціативою Президента Володимира Зеленського і відзначений як невідкладний.

Проектом закону передбачається визначення основних аспектів здійснення та забезпечення розвідувальної діяльності.

Згідно з пояснювальною запискою, на законодавчому рівні нормується структура розвідувального співтовариства, включаючи розвідувальні органи; визначені Радою національної безпеки і оборони України, інших складових сектору безпеки і оборони, які залучаються розвідувальними органами для виконання окремих розвідувальних завдань; координаційний орган з питань розвідки, який може утворюватися президентом України для сприяння реалізації його повноважень по керівництву розвідкою, забезпечення взаємодії та координації спільної діяльності суб’єктів розвідувального співтовариства.

Наголошується, що загальна координація діяльності суб’єктів розвідувального співтовариства здійснюється президентом України через очолюваний ним РНБО, який діє у відповідності з законом України «Про Раду національної безпеки і оборони України».

Також проектом передбачено здійснення контролю за діяльністю розвідувальних органів України. Зокрема, контроль за суб’єктами розвідувального співтовариства здійснюють Президент України, Верховна Рада України та Рахункова палата.

Контроль за виконанням покладених на співробітників розвідувальних органів завдань здійснюють керівники цих органів та уповноважені ними посадові особи у порядку, визначеному законодавством (відомчий контроль).

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський призначив очільника Служби зовнішньої розвідки.

Крім того, ми писали, що Президент вніс зміни до Закону «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді