Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій: онлайн-трансляція

11:09, 13 января 2020
13 січня проходить засідання керівників фракцій.
Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 13 січня, з 11:00 Погоджувальна рада депутатських фракцій проводить засідання. Про це йдеться на сайті Ради.

Верховна Рада на своєму сайті опублікувала план роботи на 14-17 січня. Нардепи мають намір внести зміни до законодавства щодо децентралізації влади, вирішити питання зі створенням Фонду розвитку підприємництва, зменшити навантаження на Верховний Суд і відстрочити остаточний перехід на електронний документооборот в парламенті до 1 вересня 2020 року.

14 січня народні депутати розглянуть законопроект, поданий президентом України Володимиром Зеленським, про зміни до Конституції щодо децентралізації влади для направлення його на висновок до Конституційного суду України.

У другому читанні заплановано розгляд законопроекту щодо створення Фонду розвитку підприємництва, у який буде спрямовано 2 млрд грн, які надійдуть від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. А також законопроект, спрямований на рівномірний розподіл справ між судами, зменшення навантаження на Верховний Суд та створення Бюро фінансових розслідувань.

Парламент має намір повторно розглянути з пропозиціями президента України законопроект про розширення переліку держчиновників.

Для попереднього схвалення депутатам запропоновано законопроект про внесення змін до Конституції щодо скасування адвокатської монополії і проект закону про надання парламенту права утворювати допоміжні органи.

У плані роботи також є питання ратифікації.

15 січня депутатам запропонують проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення законодавчої процедури і зміни до Податкового кодексу щодо підвищення доступності медичних засобів, які закуповуються за кошти держбюджету.

У другому читанні планують розглянути законопроект, який відкладає остаточний перехід на електронний документообіг в парламенті до 1 вересня 2020 року.

Законопроект про вдосконалення процедури внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, а також до Кодексу адміністративних правопорушень розглянуть в першому читанні.

О 16:00 народні депутати почнуть працювати в комітетах, фракціях і групах.

16 січня Рада затвердить календарний план роботи на наступну сесію.

Нардепи включать до порядку денного два законопроекти, прийняття яких надасть Укравтодору можливість залучити додаткове фінансування із зовнішніх ринків. Бюджет на дороги може бути збільшений на 20 млрд грн.

У другому читанні нардепи можуть ухвалити законопроект про зміни до Податкового кодексу, в разі прийняття якого сигарети мають подорожчати на 15%.

Ряд законопроектів Рада розгляне в першому читанні. Це проект закону про фінансовий лізинг і законопроект, який повинен усунути податкову дискримінацію для ФОП. На порядку денному і законопроект про національну інвентаризації лісів та питання ратифікації.

17 січня розпочнеться у нардепів з години запитань до уряду.

Законопроект про кримінальну відповідальність для «злодіїв у законі» розглянуть у другому читанні.

На порядку денному також проект закону про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання.

У першому читанні Рада розгляне зміни до закону про ВАКС і посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки в лісах.

У другому читанні парламент зможе проголосувати за сільськогосподарську кооперацію.

Того ж дня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков оголосить про закриття II сесії IX скликання.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, як зміниться судочинство у випадку ухвалення Закону про працю №2708, а також як суди розглядатимуть трудові спори за законопроектом про працю.

Також ми писали, що Верховній Раді пропонують внести зміни в адміністративний устрій Донеччини.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду