У Раді обговорили законопроект про всеукраїнський референдум

15:24, 14 февраля 2020
Запеклі суперечки викликало питання процедури електронного голосування.
У Раді обговорили законопроект про всеукраїнський референдум
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 14 лютого, відбулося чергове засідання робочої групи з розробки законопроектів у сфері народовладдя, на якому обговорювався кінцевий текст проекту Закону України «Про всеукраїнський референдум». Про це повідомив перший віце-спікер Руслан Стефанчук на своїй сторінці в Facebook.

Перший заступник Голови Верховної Ради України розпочав засідання словами вдячності усім членам робочої групи за плідну роботу та надіслані зауваження і пропозиції до цього законопроекту.

Руслан Стефанчук запропонував першою чергою обговорити ті принципові питання, щодо яких у членів робочої групи немає однозначної відповіді.

«Так, серед учасників засідання відбулася жвава дискусія щодо таких ключових положень майбутнього закону, як предмет всеукраїнського референдуму, зокрема, чи допускається на референдумі звуження і обмеження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини.

Також запеклі суперечки викликало питання процедури електронного голосування. Членами групи було запропоновано у цьому законопроекті використати бланкетний спосіб викладення норми права, з огляду на той факт, що наразі законопроект про електронне голосування перебуває лише на стадії розробки.

Не менше важливим було питання участі громадських організацій як суб’єктів процесів всеукраїнського референдуму. За підсумками обговорення було прийнято рішення про їхню участь в агітаційному процесі.

У дискусії взяли активну участь представники Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства юстиції України, члени Центральної виборчої комісії України, науково-педагогічні працівники Інституту законодавства Верховної Ради України, представники різноманітних громадських організацій, народні депутати України», — йдеться у повідомленні.

Підводячи підсумки засідання, Перший віце-спікер звернувся із проханням до членів робочої групи в короткі терміни доопрацювати законопроект, врахувавши останні зауваження, та представити його на розгляд групи через тиждень з тим, щоб можна було його вже внести на розгляд парламенту.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комітет рекомендував Раді відправити законопроект про референдум на доопрацювання

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді