Верховна Рада продовжує розгляд правок щодо ринку землі, трансляція

12:30, 21 февраля 2020
Депутати також планують розглянути інші два питання.
Верховна Рада продовжує розгляд правок щодо ринку землі, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 21 лютого, відбудеться чергове пленарне засідання третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, яке розпочнеться розглядом Звіту Кабінету міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України у 2019 році, а також інформації Міністерства охорони здоров’я України про заходи, які вживаються для недопущення занесення і поширення в Україні коронавірусу.

Також у цей день Верховна Рада планує продовжити розгляд у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», № 2178-10.

Для включення до порядку денного та прийняття рішення заплановано два законопроекти: про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях та щодо набрання чинності положеннями стосовно Головнокомандувача, Генерального штабу Збройних Сил України, видів і окремих родів військ (сил).

Окрім того, заплановано розглянути у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції», № 2500.


14:00 Головуючий закрив пленарне засідання. 24-28 лютого депутати працюють з виборцями. Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 3 березня.


13:30 Заступниця спікера Ради Олена Кондратюк повідомила, що за минулий тиждень від народних депутатів надійшло 236 запитів. 


12:41 Разумков надав слово для виступу народному депутату Ахтему Чийгозу, який поінформував про факти порушення прав кримськотатарського народу в окупованому Криму. Він зазначив, що незважаючи на те, що кримськотатарський народ перебуває в Криму під особливим тиском окупантів, він продовжує свою боротьбу.


12:33 Перший заступник спікера Руслан Стефанчук оголосив створення двох міжфракційних депутатських об’єднань: «Контроль за реформами та очищенням у судовій та правоохоронній системах України», керівником якого обрано народного депутата Сергія Вельможного; «Розвиток енергетичної та транспортної інфраструктури — стратегічний вектор ефективної економіки держави», керівником якого обрано народного депутата Олександра Сухова.


12:22 За результатами голосування жодна з правок не була прийнята. Загалом народні депутати розглянули 1506 правок з 4018 законопроекту. Розгляд правок буде продовжено на наступних пленарних засіданнях.


11:50 Парламентарії розглядають правки про внесення змін до статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу.


11:14 Народні депутати продовжують розглядати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення № 2178-10.


10:25 Про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України у 2019 році доповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.


10:20 Головуючий нагадав, що на Погоджувальній раді було узгоджено, що у п’ятницю «годину запитань до Уряду» буде замінено на Звіт Уряду.


10:07 Після реєстрації народних депутатів головуючий відкрив ранкове пленарне засідання. Він повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь члени Кабінету міністрів на чолі з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.


10:05 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, перед тим як відкрити пленарне засідання, поінформував про учорашні події, які стосувалися повернення українських громадян з Китаю та їх розміщенням на карантин.


 

Раніше  «Судово-юридична газета» розповідала, як проходила підготовка законопроекту про обіг земель до другого читання.

Додамо, 20 лютого депутати розглянули майже 1200 поправок до законопроекту про земельний ринок.

Також прихильники та опоненти запровадження ринку землі висловили думки щодо другого читання законопроекту.

Крім цього, відомо, чому в законопроекті встановлено норму в 10 тисяч гектарів в одні руки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду