Рада проводить позачергове засідання у зв’язку з коронавірусом, трансляція

08:00, 17 марта 2020
Народні обранці розглянуть низку законопроектів.
Рада проводить позачергове засідання у зв’язку з коронавірусом, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 17 березня, відбувається позачергове пленарне засідання Верховної Ради України.

На ньому депутати розглянуть такі питання:

1) проект Закону  України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (проект з поданням Комітету одержано 16.03.2020) (реєстр. № 3219);

2) проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я (друге читання) (надано 03.03.2020) (реєстр. № 2538);

3) проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету (друге читання) (доручення від 15.01.2020) (реєстр. № 2539);

4) проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (проект з поданням Комітету одержано 16.03.2020) (реєстр. № 3220);

5) проект Постанови Верховної Ради України про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні  (проект н.д. Д.Разумкова одержано 16.03.2020) (реєстр. № 3218);

6) проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (реєстр. № 3224)», — йдеться в Розпорядженні.


09:29 Головуючий закрив позачергове пленарне засідання.


09:25 360 голосами «за» народні депутати підтримали цю пропозицію. 


09:23 Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук запропонував доручити Голові Верховної Ради України невідкладно підписати прийняті закони на направити прийняті Верховною Радою закони на підпис Президентові України.


09:21 Народні депутати 359 голосами прийняли Постанову про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №3224.


09:19 Верховна Рада прийняла Постанову про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні №3218.


09:16 За результатами голосування законопроект 359 голосами «за» прийнято за основу та в цілому.


09:12 До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) №3220.


09:10 255 голосами законопроект було прийнято у другому читанні і в цілому.


08:59 Народні депутати розглянули правки до проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету №2539.


08:52 290 голосами «за» законопроект за результатами голосування було прийнято у другому читанні та в цілому.


08:40 Головуючий оголосив до розгляду у другому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються Особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я №2538.


08:38 Перший закон по боротьбі з коронавірусів прийняли без обговорення. За — 344 голоси.


08:37 Законопроект прийняли за основу — за 336 голосів.


08:35 Законопроект №3219 включили до порядку денного. За скороченою процедурою.


08:30 Заступник міністра охорони здоров’я-Головний санітарний лікар Віктор Ляшко доповідає про ситуації з поширенням коронавірусу в Україні та заходів, які вживаються для його нерозповсюдження.


08:23 Голова Уряду Денис Шмигаль повідомив, що уряд готовий до введення надзвичайного стану по всій країні.


08:12 «Верховна Рада не закривається на карантин. Ми міняємо режим нашої діяльності», — заявив Разумков.


08:09 Спікер Ради Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання Ради.


 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні зафіксовано 2 нових випадки коронавірусу.

Крім того, комітет Ради схвалив законопроект покликаний боротися з коронавірусом.

Додамо, комітет Ради підтримав законопроект, який допоможе бізнесу під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду