Комітет Ради ухвалив рішення по закону про в’їзд іноземців з країн, де є спалах COVID-19

18:59, 21 апреля 2020
Комітет з питань інтеграції України з ЄС на позачерговому засіданні ухвалив висновок щодо законопроекту про захист населення від розповсюдження інфекційних хвороб.
Комітет Ради ухвалив рішення по закону про в’їзд іноземців з країн, де є спалах COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 21 квітня, Комітет з питань інтеграції України з Європейським Союзом зібрався на позачергове засідання, аби розглянути проект Закону №3321 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту населення від розповсюдження інфекційних хвороб», передає офіційний сайт парламенту.

Проектом пропонується внести зміни до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб» з метою надання можливості Кабінету Міністрів України встановлювати тимчасові обмеження або заборону в’їзду на територію України іноземних громадян, а також транспортних засобів з країн (місцевостей), де зареєстровано особливо небезпечні інфекційні хвороби, а також встановлювати заборону на виїзд громадян України за межі території України.

Законопроект №3321 передбачає внесення таких змін:

1. Осіб, що відвідували країни/регіони з місцевою передачею особливо небезпечних інфекційних хвороб, що мають міжнародне значення, вважати такими, що мали контакт із хворим на особливо небезпечну інфекційну хворобу, направляти в спеціалізований заклад на строк, визначений лікарем, після перетину державного кордону.

2. У разі відсутності підстав для госпіталізації осіб, стосовно яких є підозра на інфекційну хворобу, а також осіб, які мали контакт з хворим на особливо небезпечну інфекційну хворобу або хворіють на інфекційну хворобу, зазначені особи мають надати інформовану згоду на проведення протиепідемічних та/або профілактичних заходів, що передбачає, зокрема, згоду на самоізоляцію та/або ізоляцію протягом строку, визначеного лікарем.

За висновком Комітету з питань інтеграції України з ЄС, запропоновані законопроектом №3321 норми до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб» не враховують всі принципи та рекомендації Міжнародних медико-санітарних правил згідно з Угодою про асоціацію.

Відповідно до ухвали Комітету: проект Закону не суперечить цілям Угоди про Асоціацію, оскільки спрямований на захист населення від розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема, COVID-19, водночас потребує доопрацювання з урахуванням міжнародно-правових зобов’язань України та з метою приведення його у відповідність до Міжнародних медико-санітарних правил, які Україна має імплементувати згідно з Угодою про асоціацію.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що станом на 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Також поліція повідомила про кількість правопорушників карантину в українських храмах на Великдень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва