Створення кандидатського резерву на держслужбі: Рада підтримала законопроект

13:16, 17 июня 2020
Прийнято за основу законопроект щодо створення бази кандидатського резерву.
Створення кандидатського резерву на держслужбі: Рада підтримала законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 17 червня, на засіданні Верховної Ради прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву». Про це інформує прес-центр ВРУ.

Так, законопроектом пропонується запровадити інститут «кандидатського резерву» на державній службі шляхом створення бази кандидатського резерву, перебування кандидата в якому, виключає необхідність подання ним на новий конкурс інформації, передбаченої ст. 25 цього Закону.

Проектом передбачається доповнити Закон України «Про державну службу» новою статтею 25-1 «Кандидатський резерв» з метою формування кандидатського резерву з числа кандидатів на посаду державної служби, які набрали найбільшу загальну кількість балів за результатами складання загального рейтингу кандидатів (не більше п’яти осіб), що взяли участь у конкурсі, але не визначені переможцями конкурсу, та створення можливості автоматичного запрошення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби кандидата, інформація про якого міститься в базі кандидатського резерву, до участі у конкурсах на інші посади державної служби, якщо його професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад.

Проект Закону зареєстровано за №3491.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» аналізувала законопроект щодо створення кандидатського резерву для державної служби. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде