Рада розглядає питання щодо створення кандидатського резерву для держслужби, трансляція

13:45, 17 июня 2020
Депутати заслухають звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.
Рада розглядає питання щодо створення кандидатського резерву для держслужби, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 17 червня, Верховна Рада проводить пленарне засідання. Згідно з порядком денним, який оприлюднено на сайті парламенту, сьогодні депутати розглядатимуть такі законпроекти:

  • 2280 - про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель;
  • 2831-1, 2831-2 - про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації;
  • 3491 - про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву.

для включення до порядку денного сесії:

  • 3642 - ро внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України "Про статус народного депутата України", Закону України "Про комітети Верховної Ради України" щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України;
  • 3644 - про внесення змін до статті 34 Закону України "Про статус народного депутата України" ;
  • 3608 - про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань;
  • 3590 - проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання";
  • 3641 - Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання";
  • 3643 - Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання";
  • 3486, 3486-1 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби;
  • 3472 - Проект Постанови про відзначення 150-річчя з дня народження Василя Стефаника.

Також народні депутати розглянуть законопроект № 2386 про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії і законопроект № 3314 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень".

На сьогоднішньому засіданні заслухають звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років, а також звіт щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.


14:15 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:55 Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроекти про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії №2386 і про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень" №3314. 


13:40 Проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин №3318 доповів народний депутат Артем Чорноморов. Він зазначив, що законопроектом пропонується комплексно врегульовано усі ключові питання, які стосуються: захисту здоров’я та забезпечення благополуччя тварин; здійснення карантинних заходів; ветеринарної практики; виробництва, обігу і застосування ветеринарних препаратів; організації державного управління, освіти та науки у сфері ветеринарної медицини.

Комітет рекомендує Верховній Раді проект №3318 прийняти за основу.

306-ма голосами «за» законопроект прийнято за основу.


13:34 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця №2481 доповілає Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова

Вона зазначила, що законопроектом вносяться зміни до статей 41 і 96 Кодексу законів про працю України та статті 6 Закону України «Про оплату праці», якими пропонується на законодавчому рівні закріпити поняття «вид занять (професія)», «професійна кваліфікація (повна професійна кваліфікація)» та «часткова професійна кваліфікація».

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування 263 голосами було направлено на доопрацювання.


13:30 Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку №2098 у першому читанні доповів народний депутат Олексій Кучеренко

О.Кучеренко також доповів рішення Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект№2098 331 голосом «за» прийнято за основу.


13:22 Ще одним проектом Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання" №3643 пропонувалося обрати народного депутата Мусу Магомедова членом Комітету з питань економічного розвитку.

Проект Постанови прийнято 323 голосами «за».


13:19 281 голосом Постанову було прийнято.


13:15 Наступним проектом Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання" №3641, який доповів Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко, пропонувалося обрати народного депутата Микиту Потураєва головою Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, відкликавши його з посади заступника голови цього Комітету та обрати народного депутата Павла Сушка - заступником голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, увільнивши його від обов’язків члена цього Комітету.


13:13 Народні депутати під час голосування не підтримали проект Постанови.


13:09 Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання" №3590 доповідає Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко.


13:04 До порядку денного сесії було включено ряд законопроектів: про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України "Про статус народного депутата України", Закону України "Про комітети Верховної Ради України" щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України №3642, про внесення змін до статті 34 Закону України "Про статус народного депутата України №3644, про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань №3608.


12:57 За результатами голосування законопроект 275 голосами «за» прийнято за основу.


 

12:42 Законопроект доповідає народний депутат Андрій Клочко.


12:40 Після закінчення перерви народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

У першому читанні розглядається проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву №3491.


12:08 У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.


12:01  Народні депутати не підтримали Постанову №3363 про Звіт ТСК, якою пропонувалося взяти його до відома. За відповідне рішення проголосував 191 народний депутат.

Повноваження Тимчасової слідчої комісії припинено.


11:55 Звіт Тимчасової слідчої комісії щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації доповідає Голова Тимчасової слідчої комісії Ольга Василевська-Смаглюк.


11:50 Заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової слідчої комісії  Ради для проведення розслідування відомостей щодо нападів на К. Гандзюк та інших громадських активістів, Верховна Рада 307 голосами «за» прийняла Постанову №3634, якою Звіт ТСК взяла до відома.


11:40 Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років доповідає Голова Тимчасової слідчої комісії Ігор Василів.


11:35 За результатами голосування обидва законопроекти не набрали необхідної кількості голосів для прийняття за основу і були відхилені.


11:24 Разумков повідомив, що головний комітету рекомендує відхилити обидва проекти. Але депутати наполягли на їхньому розгляді.


11:20 Парламентарії у першому читанні розглянули проекти Закону про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації за №№2831-1 і 2831-2.


11:13 320 голосами «за» народні депутати за наслідками розгляду прийняли законопроект у другому читанні і в цілому.


10:58 Нардепи приступили до розгляду питань порядку денного. Вони розглядають правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель №2280.


10:53 Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Наталія Піпа.


10:48 Після закінчення виступів заступник голови Ради Руслан Стефанчук звернувся до  депутатів з проханням дотримуватися у сесійній залі умов карантину і одягнути захисні маски.


10:37 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Дмитро Лубінець.


10:23 Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Соломія Бобровська. На її пропозицію народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять активістки Катерини Гандзюк.


10:09  Голова Верховної Ради  Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Головуючий надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла закон щодо змін до прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу.

Також ВР  зробила крок до створення національного органу інтелектуальної власності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді