Рада зробила крок до захисту власників електротранспорту

12:35, 4 сентября 2020
Законопроект направлений на вдосконалення правового регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху для окремих його учасників – користувачів персонального легкого електротранспорту та покращення безпеки на дорогах в цілому.
Рада зробила крок до захисту власників електротранспорту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 4 вересня, Верховна Рада прийняла за основу проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів)». Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Законопроєкт направлений на вдосконалення правового регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху для окремих його учасників – користувачів персонального легкого електротранспорту та покращення безпеки на дорогах в цілому.

Законопроєктом передбачені відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про дорожній рух», якими:

запровадити нову категорію учасників дорожнього руху - користувачі персонального легкого електротранспорту;

визначити коло прав та обов’язків нової категорії учасників дорожнього руху, включити правила пересування цих учасників до переліку питань, що регулюються Правилами дорожнього руху;

встановити відповідальність за порушення новою категорією учасників дорожнього руху правил дорожнього руху;

врегулювати окремі питання безпеки інших учасників дорожнього руху, а саме пішоходів і велосипедистів, зокрема в частині обов’язку використовувати світлоповертальні жилети.

Проєктом, зокрема, передбачено, що користувачі електричних транспортних засобів мають право їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а в разі їх відсутності – по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю. Забороняється перевозити пасажирів, окрім випадків, коли їх перевезення прямо передбачено конструктивним рішенням виробника електричного транспортного засобу, користуватися під час руху засобами зв’язку, тримаючи їх у руці; керувати електричними транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Проєкт Закону зареєстровано за № 3023.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство інфраструктури України підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення до України електромобілів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду