Реформування законодавства для IT-індустрії: презентували концепцію

18:20, 29 сентября 2020
Концепція передбачає низку правових та податкових особливостей для IT-сектору, а також зміни у трудовому законодавстві України.
Реформування законодавства для IT-індустрії: презентували концепцію
thedigital.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що презентувало концепцію спеціального правового режиму для розвитку IT-галузі – Дія City, передає офіційний сайт відомства.

Спікерами виступили заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков, народні депутати Єгор Чернєв та Андрій Ніколаєнко. Презентував концепцію радник міністра цифрової трансформації, legal lead проєкту Дія City Денис Алєйніков.

Головною метою Дія City є створення найбільшого в Європі глобального технологічного хабу. Спеціальний правовий режим поширюватиметься на всю територію України, а вносити законодавчі зміни у функціонування зони буде заборонено протягом 15 років.

У рамках Дія City пропонується замінити податок на прибуток податком на виведений капітал за ставкою 10%. Податки на працю передбачають 5% ПДФО, ЄСВ у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати та 1,5% військового збору.

«В України неймовірно потужний потенціал розвитку IT-сектору – у нас створюються класні продуктові компанії, які постійно залучають інвестиції для розвитку своїх проєктів. При цьому у нас також ростуть сервісні компанії, і ми розуміємо, як важливо зберегти комфортні умови для їх розвитку. Для цього і створюється Дія City. Концепція передбачає гнучку адаптивну модель в трудових відносинах, фіксацію податкових ставок, захист від необґрунтованих обшуків, спроб тиску на бізнес», – зазначив заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.

Резидентами Дія City зможуть стати лише ті IT-компанії, діяльність яких відповідатиме спеціально розробленим КВЕДам Дія City.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні планують запустити «Дія City». Відповідну заяву зробив Віцепрем'єр-міністр,  Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у рамках брифінгу щодо створення сприятливих умов для ІТ-індустрії, присвяченого указу Президента «Про заходи щодо створення сприятливих умов для розвитку IT-індустрії в Україні».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки