Комітет з питань соцполітики розглядає зміни до закону про пенсійне забезпечення

11:00, 11 ноября 2020
Засідання проходить у форматі відеоконференції.
Комітет з питань соцполітики розглядає зміни до закону про пенсійне забезпечення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 11 листопада, Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у форматі відеоконференції. Про це повідомляє пресслужба парламенту. 

Порядок денний

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет є головним:

Попередній розгляд законопроектів щодо доцільності включення до порядку денного сесії:

Проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій за понаднормовий страховий стаж (р.№ 3023а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 25 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій внаслідок збільшення величини оцінки одного року страхового стажу (р.№ 4011, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю (р.№ 4113, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1117 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (р.№ 2827, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (р.№ 2827-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (р. № 3109, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення лікування постраждалих громадян та збільшення для них пільг (р.№ 3239, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення постраждалих та потерпілих від Чорнобильської катастрофи (р.№ 3239-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо гарантування справедливого та гідного розміру пенсійного забезпечення учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим особам (р.№ 4146, н.д. Качура О.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення дітей війни та відновлення (збільшення) для них існуючих раніше пільг (р.№ 3737, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення зміни до статті 20 Закону України "Про відпустки" щодо усунення дискримінації жінок, які є самозайнятими особами (р.№ 3831, н.д. Лубінець Д. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання додаткової оплачуваної відпустки чоловікам у зв’язку з народженням дитини (р.№ 4033, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей у сфері праці (р.№ 4174, н.д. Констанкевич І. та інші)

Інші питання:

Про схвалення Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Проблеми реформування системи пенсійного забезпечення»

Про створення робочої групи по підготовці до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи (р.№ 4051).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 4 депутатські фракції Верховної Ради виступили проти законопроекту Зеленського щодо розпуску КСУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки