Рада розглядає законопроект про перехід на електронні трудові книжки, трансляція

10:00, 5 февраля 2021
Депутати також розглянуть питання про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій.
Рада розглядає законопроект про перехід на електронні трудові книжки, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 5 лютого відбудеться чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, яке розпочнеться Годиною запитань до Уряду про результати проведення карантинних заходів, запроваджених Урядом України у січні 2021 року, та про виконання плану вакцинації населення України від СOVID-19.

У цей день Верховна Рада планує розглянути у першому читанні проекти законів:

- «Про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо загальних засад надання населенню культурних послуг», №4318;

- «Про внесення змін до Закону України "Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж" та інших законодавчих актів України щодо розвитку телекомунікаційних мереж», №4118;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій», № 4147 і 4147-1;

- «Про внесення змін до Водного кодексу України щодо уточнення переліку первинних водокористувачів», №3969;

- «Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами», № 4259.

Серед законопроектів запланованих до розгляду у другому читанні:

- «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення процедури обрання керівника закладу вищої освіти», №4489-1;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», № 3623.

- «Про внесення змін до Закону України "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету», №3132.

Окрім того, на порядку денному 5 лютого проект Постанови «Про Національний план вакцинації населення України проти COVID-19».


13:30  Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук закрив пленарне засідання.


12:59  О. Кондратюк оголосила депутатських запитів.

Народні депутати виступають у «Різному».


12:47 Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк оголошує депутатських запитів.

Олена Кондратюк повідомила, що протягом пленарного тижня народними депутатами було внесено 153 запити, із них до Президента України шість депутатських запитів, до органів Верховної Ради - шість, до Кабінету Міністрів - 73, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 56, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України - 12 запитів народних депутатів».


12:38 Народні депутати обговорили і 276 голосами прийняли за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні №3360-1.


12:26 Законопроект №4361 268 голосами прийнято за основу з пропозиціями Комітету.


12:15 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу №4361 доповідає народний депутат Ігор Фріс.

Він повідомив, що законопроектом пропонується розширити коло осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу шляхом надання можливості особам, які мають підтверджену в установлений законом спосіб високу кваліфікацію, брати участь у доборі на посади державної служби.

Це стосується наступних категорій осіб: адвокатів; нотаріусів; арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

Доцільність залучення вищевказаних категорій осіб до можливості претендувати на зайняття посад державної служби доповідач обумовив, перш за все, професійними характеристиками та специфічними законодавчими вимогами, які ставляться до кожної з вищезгаданих категорій осіб, серед яких він виділив наявність вищої юридичної освіти та стажу роботи у галузі права, конкретні строки якого залежать від професійної сфери діяльності осіб (адвокатура - від двох років, нотаріат - від шести років, діяльність арбітражних керуючих - від трьох років).

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №4361 за основу зі скороченням наполовину строку внесення суб’єктами права законодавчої ініціативи пропозицій і поправок при підготовці проекту Закону до другого читання.


12:14 Народні депутати 245 голосами підтримали у повторному другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету №3132.


12:10 За результатами голосування законопроект №4318 прийнято за основу 280 голосами із скороченням наполовину строків подачі пропозицій та поправок до законопроекту.


12:05 Перший заступник Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич доповіла рішення Комітету, який рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати виступають в обговоренні законопроекту.


11:55 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо загальних засад надання населенню культурних послуг №4318 доповіла народний депутат Євгенія Кравчук.

Законопроект спрямований на створення правових підстав для формування ефективної системи гарантування дотримання культурних прав та потреб населення (незалежно від місця проживання та соціального статусу) щодо отримання якісних і доступних культурних послуг.


11:30 Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі №3623 і за результатами голосування прийняли його у другому читанні і в цілому 265 голосами.


11:26 За результатами голосування законопроект №4489-1 прийнято у другому читанні і в цілому 322 голосами.


11:24 Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення процедури обрання керівника закладу вищої освіти №4489-1.


10:22  Розпочалася «година запитань до Уряду».


10:08 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Микола Кучер. У заяві йшлося про занепокоєння аграріїв навколо двох аграрних інституцій - Міністерства аграрної політики і Держпродспоживслужби.

Головуючий повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і члени Кабінету Міністрів.


10:05 Відкрив пленарне засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.


Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада запланувала на першому засіданні нової сесії скасувати паперові трудові книжки та перейти на електронні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська