Рада планує змінити КУпАП щодо особливостей протоколу за невчасну відповідь на звернення нардепів

13:49, 17 февраля 2021
Встановлюються особливості складення протоколу про адміністративне правопорушення щодо недодержання встановлених законом строків (термінів) надання відповіді на звернення або запит народного депутата України.
Рада планує змінити КУпАП щодо особливостей протоколу за невчасну відповідь на звернення нардепів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 лютого Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо особливостей складення протоколу про адміністративне правопорушення стосовно недодержання встановлених законом строків (термінів) надання відповіді на звернення або запит народного депутата України». Про це повідомляє пресслужба парламенту. Законопроект спрямований на вдосконалення чинного законодавства України в частині складення протоколу про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою-четвертою статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП) (недодержання встановлених законом строків надання відповіді на звернення або запит народного депутата України або надання неправдивої або неповної інформації на такий запит/звернення) шляхом спрощення процедури фіксації адміністративних правопорушень в умовах, коли особа, яка складає такий документ, територіально віддалена від особи, яка притягується до відповідальності.

Законопроектом пропонується доповнити главу 19 розділу IV КУпАП новою статтею 256-1, якою встановлюються особливості складення протоколу про адміністративне правопорушення щодо недодержання встановлених законом строків (термінів) надання відповіді на звернення або запит народного депутата України.

Також, згідно з ст. 2561 КУпАП протоколи про правопорушення складаються та підписуються без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Права і обов'язки такої особи, передбачені статтею 268 КУпАП, зазначаються в протоколі, який надсилається вказаній особі за її місцем роботи, служби.

Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право впродовж 3 (трьох) робочих днів з моменту отримання протоколу про адміністративне правопорушення подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу.

Проектом пропонується внести зміни до частини другої статті 254 КУпАП (складення протоколу про адміністративне правопорушення) та до частини другої статті 256 КУпАП (зміст протоколу про адміністративне правопорушення).

Проект Закону зареєстровано за № 3503.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді