Комітет рекомендував Раді прийняти в другому читанні законопроект про конституційну процедуру

18:25, 17 июня 2021
Рішення прийняв Комітет з питань правової політики на засіданні 17 червня.
Комітет рекомендував Раді прийняти в другому читанні законопроект про конституційну процедуру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 17 червня, Комітет з питань правової політики на своєму засіданні ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти в другому читанні і у цілому законопроект за реєстр. № 4533 «Про конституційну процедуру» (актуальна назва на друге читання «Про процедуру розгляду справ і виконання рішень Конституційного Суду України») в редакції, запропонованій Комітетом. Про це на своєму Telegram-каналі повідомила Ольга Совгиря – представник Верховної ради у КСУ.

Раніше ми писали: законопроектом пропонується прийняти окремий закон, яким визначити порядок здійснення Конституційним Судом України своїх повноважень під час розгляду справ конституційної юрисдикції, підстави і порядок звернення до нього, процедуру розгляду ним справ, постановлення і виконання його рішень, надання висновків.

Законопроектом також вносяться зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, Цивільного процесуального кодексу, законів України «Про Регламент Верховної Ради України», «Про державну службу», «Про Конституційний Суд України».

У пояснювальній записці сказано, що ключовою метою прийняття законопроекту є урегулювання процедурної і процесуальної діяльності КСУ в межах та обсягу, передбачених ст. 153 Конституції України.

У цілому, законопроект складається із восьми розділів, що об’єднують у своєму змісті 65 статей, а також положення прикінцевого та перехідного характеру. При цьому, кожен із розділів унормовує певний комплекс питань, об’єднаних загальною ціллю законопроекту – на рівні закону врегулювати процедурні аспекти діяльності КСУ.

Венеційська комісія у Висновку № CDL(2021)013 щодо законопроекту про конституційну процедуру (реєстр. № 4533) і альтернативного проекту (реєстр. № 4533-1) надала позитивну оцінку законопроекту 4533 «Про конституційну процедуру». 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект № 4533 від 21.12.2020 про «Конституційну процедуру».

Також нам стало відомо, що законопроект про конституційну процедуру змінює в процесуальних кодексах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду