Рада розглядає законопроект щодо відновлення роботи ВККС, трансляція

11:16, 18 июня 2021
У другому читанні планується розглянути низку законопроектів.
Рада розглядає законопроект щодо відновлення роботи ВККС, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 18 червня, проходить чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, яке розпочнеться «годиною запитань до Уряду» щодо стану та перспективи розвитку паливно-енергетичного комплексу України та його впливу на тарифну політику Уряду.

Також у цей день планується заслухати звіт про виконання Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

У другому читанні планується розглянути законопроекти серед яких:

- «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», №3711-д;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування», № 2234;

- «Про платіжні послуги», №4364;

- «Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб», № 4555.

Ряд законопроектів заплановані до розгляду у першому читанні, зокрема:

- «Про Уповноваженого з медичних питань», № 5475;

- «Про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель)», № 3715.

Також планується включити до порядку денного і розглянути проекти Законів «Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття акціонерним товариством "Державний ощадний банк України" статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», №5542 і 5542-1.

Окрім того, у порядку денному на цей день проекти постанов про перейменування населених пунктів, зміну і встановлення їх меж.


13:02 Головуючий закрив пленарне засідання.


12:50 Всього для оголошення внесено 167 депутатських запитів

Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк оголосила депутатські запити.


12:39 Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк поінформувала про заходи, які будуть відбуватися у Верховній Раді 28 червня - в день відзначення 25 річчя Конституції України і закликала народних депутатів долучитися до святкування.

Олена Кондратюк оголошує депутатські запити.


12:38 Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.


12:34 Народні депутати розглядають правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України №3711-д.


12:30 За результатами розгляду питання Верховна Рада 232 голосами прийняла проект Постанови про звіт про виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", №5612.


11:55 Представники депутатських фракцій і груп виступають в обговоренні питання. 


11:35 Голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов у співдоповіді повідомив, що Комітет Верховної Ради України з питань бюджету) на своєму засіданні 2 червня розглянув звіт Кабінету Міністрів про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з урахуванням висновків рахункової палати. За підсумками розгляду Комітет з питань бюджету ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді взяти до відома звіт Кабінету Міністрів про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», згідно з яким державний бюджет виконано за доходами у сумі 1.076.026,95 млн грн, видатками - 1.288.121,34 млн грн, обсягом повернення кредитів - 9.517,25 млн грн, обсягом надання кредитів - 15.033,85 млн грн, з дефіцитом у сумі 217.610,99 млн грн.

Комітет також рекомендує Верховній Раді надати доручення Кабінету Міністрів щодо поліпшення управління бюджетними коштами у поточному році та під час формування проекту Державного бюджету на наступний рік.


11:33 Голова Рахункової палати Валерій Пацкан у співдоповіді повідомив, що Рахункова палата проаналізувала звіт Кабінету Міністрів України про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та затвердила відповідні висновки.


11:18 Звіт про виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" представляє Міністр фінансів Сергій Марченко.


11:17 Головуючий повідомив, що представники депутатських фракцій і груп звернулися з пропозицією скасувати перерву з 12-ї до 12.30. і не проводити «Різне».

Народні депутати підтримали пропозицію 234 голосами.


11:16 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Сергій Шахов.


11:15 «Година запитань до Уряду завершилася.


10:12 Розпочалася «година запитань до Уряду».


10:00 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.


Також «Судово-юридична газета» писала, що Велика Палата ВС зазначала, що закон не містить прямої заборони надання ВККС кількох рекомендацій одному кандидату в судді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді