Віртуальні активи та збільшення розміру аліментів: що розглядає Рада 8 вересня, трансляція

12:00, 8 сентября 2021
Депутати також розглянуть законопроект щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях.
Віртуальні активи та збільшення розміру аліментів: що розглядає Рада 8 вересня, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 8 вересня, проходить чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Згідно з порядком денним, на черговому засіданні планується розглянути повторно у першому читанні проект Закону «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», №5202-д.

Серед законопроектів, запланованих до розгляду у першому читанні:

- проект Закону «Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому», №5091;

- проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу"» (нова редакція), №5002;

- проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану», №5464;

- проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства», № 4668 і 4668-1;

- проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів», № 4669 і 4669-1;

Ряд проектів законів планується розглянути у другому читанні, зокрема:

- «Про віртуальні активи», №3637;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано)», №5248;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях», №3952;

- «Про внесення зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», №5154;

- «Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)», №3881.

Також у цей день планується розглянути проекти постанов: «Про визначення представників Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», №5383 і «Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв’язку із незаконною підготовкою виборів у Державну Думу Російської Федерації у тимчасово окупованій АР Крим та Севастополі та з залученням до голосування громадян України з окупованої частині Донецької та Луганської областей», №5497.


14:00 Дмитро Разумков закрив пленарне засідання Верховної Ради України.


13:20 Парламентарії розглядають правки до проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях, №3952.


13:12 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу", №5002, у новій редакції доповіла народний депутат Євгенія Кравчук. Доповідачка обумовила необхідність прийняття проекту потребою в нормативному забезпеченні реформування бібліотечної справи, яка сьогодні потребує ряду системних організаційних, структурних і технологічних змін згідно із сучасними загальносвітовими тенденціями. Внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» обумовлюється потребою в забезпеченні законодавчої основи для подальшого розвитку бібліотечної справи відповідно до вимог розвитку сучасного українського суспільства та з метою задоволення потреб громадян в бібліотечному обслуговуванні.

Перший заступник Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати висловилися на підтримку законопроекту і 328 голосами прийняли його у першому читанні.


12:40 Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв’язку із незаконною підготовкою виборів у Державну Думу Російської Федерації у тимчасово окупованій АР Крим та Севастополі та з залученням до голосування громадян України з окупованої частині Донецької та Луганської областей, №5497, доповідає народний депутат Олексій Гончаренко.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко доповів рішення Комітету рекомендувати парламенту прийняти проект постанови за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

Народні депутати у виступах підтримали проект постанови і за результатами голосування (318 - «за») прийняли Постанову в цілому.


12:35 Після перерви народні депутати продовжують розглядати питання порядку денного.


12:03 У пленарному засідання оголошено перерву.


11:52 Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв’язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано), №5248.

За результатами голосування законопроект 301 голосом «за» прийнято у другому читанні і в цілому. 


11:35 Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про віртуальні активи, № 3637.

За результатами голосування законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 276 голосами «за».


11:26 За результатами голосування законопроект №5091 322 голосами «за» прийнято за основу.


11:20 Проект Закону про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому, №5091, доповіла народний депутат Олена Шуляк. Вона звернула увагу на низку прогалин у законодавчому регулюванні відносин у сфері залучення коштів фізичних та юридичних осіб в будівництво нерухомості.

Основною метою проекту Закону є створення правових механізмів для гарантування державою речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості, право на виконання будівельних робіт щодо яких отримано з дати набрання чинності проектом Закону.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Стріхарський доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати у виступах підтримали законопроект. 


10:59 312 голосами «за» законопроект прийнято за основу.


10:55 Проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, №5202-д, доповів Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський. 


10:20 Народні депутати розпочали розгляд питань порядку денного.


10:02 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.


Раніше ми писали, що Верховна Рада готується реформувати Нацбанк, зокрема функції щодо забезпечення стабільності гривні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді