Закон щодо перенесення строків повідомлення про кінцевих бенефіціарів набрав чинності

14:00, 11 октября 2021
Термін подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників продовжено до 11 липня 2022 року.
Закон щодо перенесення строків повідомлення про кінцевих бенефіціарів набрав чинності
Джерело фото: dw.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 жовтня набрав чинності Закон № 1805-IX «Про внесення зміни до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Документ був офіційно опублікований в газеті «Голос України» 9 жовтня.

Документом внесено зміни до пункту 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Змінами передбачено, що юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності Закону № 361-IX, подають державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника в обсязі, визначеному цим Законом, та структуру власності не протягом трьох місяців (як було у попередній редакції), а протягом одного року з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким затверджена форма та зміст структури власності.

«ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

І.  У пункті 4 Розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (Відомості Верховної Ради України, 2020, № 25, ст. 171) слова «трьох місяців» замінити словами «одного року».

II. Прикінцеві та перехідні положення

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.»

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада перенесла дедлайн для розкриття інформації про кінцевих бенефіціарів власників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва