Рада розглядає зміни до закону про судоустрій та завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів: пряма трансляція

11:00, 1 декабря 2021
Оприлюднено питання порядку денного, заплановані до розгляду на пленарному засіданні 1 грудня.
Рада розглядає зміни до закону про судоустрій та завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів: пряма трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 1 грудня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, під час якого Президент України звернеться з посланням до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України.

У порядку денному на цей день проекти постанов про присудження Премій Верховної Ради України: педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти; молодим ученим за 2020 рік; найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік.

До розгляду у першому читанні заплановані проекти Законів, серед яких:

- «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб"», № 4487;

- «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей», №61046104-1;

- «Про особливості приватизації єдиного майнового комплексу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства», № 5799;

- «Про внесення змін до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі», № 6273;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво», № 56885688-1 .

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву», №6302.

Ряд законопроектів планується розглянути у другому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині», №5831;

- «Про антидопінгову діяльність у спорті», №5099;

- «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та Закону України "Про Вищу раду правосуддя" щодо завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів місцевих судів», № 4229;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження лісів», № 5650.

Окрім того, народним депутатам пропонується визначитися щодо проектів постанов про призначення позачергових виборів Добропільського міського голови Покровського району Донецької області і Успенівського сільського голови Білгород-Дністровського району Одеської області.

Також до порядку денного включено ряд ратифікаційних законів.


14:12 Головуючий закрив пленарне засідання.


14:11 280 голосами «за» проект Постанови прийнято в цілому.


14:05 Народні депутати розглянули проект Постанови про призначення позачергових виборів Успенівського сільського голови Білгород-Дністровського району Одеської області, №6226. Проектом Постанови пропонується призначити позачергові вибори на 27 березня 2022 року.


14:01 За результатами голосування проект Постанови прийнято в цілому 296 голосами «за».


13:59 Народні депутати розглянули проект Постанови про призначення позачергових виборів Добропільського міського голови Покровського району Донецької області, №5806.

Проектом пропонується призначити позачергові вибори Добропільського міського голови Покровського району Донецької області на 27 березня 2022 року.


13:57 Законопроект 267 голосами «за» прийнято за основу.


13:55 Проект Закону про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" щодо передачі цілісних майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин) та іншого майна Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, №3688, доповів заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий. Доповідач, обгрунтовуючи необхідність прийняття законопроекту, зазначив, що на цей час до сфери управління ДСНС належить нерухоме та окреме індивідуально визначене (рухоме) майно, яке не використовується і не планується до використання в органах та підрозділах цивільного захисту за призначенням і може бути передано в комунальну або спільну власність територіальних громад за місцем розташування таких об’єктів для забезпечення повноцінної діяльності за призначенням пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони.

Водночас, статтею 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» визначено вичерпний перелік об’єктів державної власності, які безоплатно передаються з державної в комунальну та спільну власність територіальних громад, до якого не включено цілісні майнові комплекси державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин), інше нерухоме та окреме індивідуально визначене (рухоме) майно, яке не використовується і не планується до використання в органах та підрозділах цивільного захисту.

Проектом пропонується доповнити перелік об’єктів, що передаються безоплатно з державної в комунальну власність, цілісними майновими комплексами державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин), іншим нерухомим та окремим індивідуально визначеним (рухомим) майном, яке не використовується і не планується до використання в органах та підрозділах цивільного захисту.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив, що Комітет підтримав цей законопроект і рекомендує Верховній Раді прийняти його за основу і не заперечує проти прийняття в цілому.


13:32 304 голосами законопроект прийнято за основу зі скороченням наполовину строків подання пропозицій до другого читання.


13:31 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб", №4487, доповів перший заступник Голови Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Максим Ткаченко. Він зазначив, що законопроект спрямований на вдосконалення законодавчого регулювання реалізації прав та свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні, зокрема, права на соціальний захист, житло, освіту тощо, а також закріплення на законодавчому рівні повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування, координацію та реалізацію державної політики з питань внутрішньо переміщених осіб.

Проектом Закону пропонується внести зміни до Закону України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб», якими: уточнити поняття внутрішньо переміщених осіб; скоротити термін прийняття рішення про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи з 15 до 7 робочих днів; врегулювати питання права внутрішньо переміщених осіб на житло шляхом реалізації державних та місцевих програм, зокрема, житла соціального і тимчасового призначення, надання низьковідсоткових кредитів для придбання житла; скасувати 6-місячний строк, на який відповідно до чинного законодавства внутрішньо переміщена особа забезпечується житлом для тимчасового проживання тощо.

Максим Ткаченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


13:18 303 голосами «за» проект Постанови прийнято в цілому.


13:15 Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак доповів наступний проект - проект Постанови про присудження щорічної Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік, №6254.


13:00 307 голосами проект Постанови народні депутати підтримали в цілому. 


12:58 Проект Постанови про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2020 рік, №6346, доповів Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.


12:41 305 голосами проект постанови прийнято в цілому.


12:35 Проект Постанови про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти, №6339 доповів заступник Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин.


12:31 Після закінчення перерви із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Богдан Кицак.


12:00 Після закінчення виступів народних депутатів головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні.


11:37 Головуючий надав слово для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями народним депутатам.


11:33 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Андрій Парубій.


11:30 Після закінчення перерви Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко привітав працівників прокуратури з професійним святом.


10:57 У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.


10:48 Президент України вручив державні нагороди з нагоди 30-ї річниці проголошення незалежності України представникам органів державної влади, громадським діячам, науковцям, військовослужбовцям, медичним працівникам.


10:06 Президент України виступає з посланням до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України.


10:05 Головуючий надав слово для виступу Президенту України Володимиру Зеленському.


10:03 Верховна Рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять героїв, які загинули у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.


10:02 Головуючий запросив до сесійної зали Президента України Володимира Зеленського. Він також повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і члени Кабінету Міністрів. Руслан Стефанчук нагадав, що Верховна Рада України заслуховує Президента України про внутрішнє і зовнішнє становище України.


10:01 Руслан Стефанчук привітав всіх з 30 річницею всеукраїнського референдуму за незалежність.

«Тридцять років тому 1 грудня 1991 року відбулась визначна історична подія - всеукраїнський референдум про незалежність України і початок новітньої історії незалежної України. У референдумі взяли участь майже 32 мільйони виборців і понад 90% з них на запитання «Чи підтримуєте ви Акт про проголошення незалежності України?» відповіли «Так, підтримуємо», - зазначив він.


10:00 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.


Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КСУ оприлюднив постанову щодо призначених Зеленським суддів КСУ замість Тупицького та Касмініна, ДОКУМЕНТ.

Додамо, що Рада спростила видачу документів українцям з тимчасово окупованих територій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду