Верховна Рада збільшила видатки на потреби оборони України

19:42, 23 февраля 2022
Внесено зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».
Верховна Рада збільшила видатки на потреби оборони України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На позачерговому засіданні 23 лютого Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»». Про це повідомляється на офіційному вебпорталі Верховної Ради України.

Так, Верховна Рада збільшила видатки на потреби оборони України за бюджетною програмою 2101150 «Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання».

Закондоповнено статтею 37 такого змісту:

«Установити, що, як виняток з положень частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України перерозподіл видатків за бюджетними програмами загального фонду державного бюджету «Видатки для Міністерства внутрішніх справ України на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави» (код 1001210) та «Видатки для Міністерства оборони України на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави» (код 2101450) здійснюється у межах загального обсягу бюджетних призначень відповідного головного розпорядника бюджетних коштів за рішенням Кабінету Міністрів України (яке може передбачати визначення нових бюджетних програм).

Обмеження, встановлені частинами десятою і одинадцятою статті 23 Бюджетного кодексу України, не застосовуються у разі прийняття рішень про перерозподіл видатків, передбачених абзацом першим цієї статті».

Законом внесено зміни до додатків № 1, № 3 і № 6 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік« відповідно до додатків №№ 1-3 до цього Закону.

Проект Закону зареєстровано за № 7012-д.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський пропонує Раді тимчасово забороняти діяльність партій в інтересах нацбезпеки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України