КСУ надав висновок щодо перейменування Кіровоградської області

12:55, 6 февраля 2019
Конституційний Суд вирішив, що законопроект не суперечить Основному Закону.
КСУ надав висновок щодо перейменування Кіровоградської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 5 лютого, Конституційний Суд України надав свій висновок щодо законопроекту, який передбачає перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку. Законопроект було визнано таким, що відповідає Основному Закону. Про це повідомляють Українські Новини, посилаючись на джерело в КСУ.

Таким чином, Конституційний Суд вирішив, що проект закону не порушує статті 157 і 158 Конституції України. Документ передбачає внесення змін до статті 133 Основного Закону про адміністративно-територіальний устрій держави. У переліку областей України слово «Кіровоградська» буде замінене на «Кропивницька».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд почав розгляд законопроекту про перейменування Кіровоградської області 22 січня на пленарному засіданні в формі письмового провадження.

Також ми повідомляли, що 20 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила постанову про перейменування Кіровоградської області. Рішення парламенту, яке підтримало 239 народних обранців, тепер має розглянути Конституційний Суд України.

Окрім того, ми повідомляли, що кияни будуть брати участь у переіменуванні вулиць Києва. Мешканці вулиці зможуть взяти участь у обговоренні нової назви та висловити свою точку зору.

Ще раніше ми писали про плани Інституту нацпам’яті щодо проведення декомунізації на тимчасово окупованих територіях України — в Криму і на Донбасі. Населеним пунктам Кримського півострова планують повернути кримськотатарські назви.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області