Депутату, викритому на хабарництві, повідомлено про підозру

15:39, 10 апреля 2019
Депутат вимагав неправомірну вигоду від приватного підприємця.
Депутату, викритому на хабарництві, повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 9 квітня керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким повідомлено про підозру депутату обласної ради, викритому на одержанні 5 тис. доларів США неправомірної вигоди від приватного підприємця. Про це передає прес-служба САП.

За вказану «винагороду» депутат обіцяв вплинути на співробітників правоохоронних органів з метою повернення підприємцю вилученого раніше майна.

«Підозрюваному інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, а саме одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, в поєднанні з вимаганням. Наразі вирішується питання щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу. Триває досудове розслідування», — йдеться у повідомленні.

У САП також додали, що відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що працівники військової прокуратури затримали при отриманні першої частини неправомірної вигоди главу міськради міста Верховцеве у Дніпропетровській області. Мер вимагав у місцевого бізнесмена хабар у 30 тисяч доларів США.

Крім того, ми писали, що у Харківській області працівник моргу вимагав гроші у родичів померлої жінки за видачу тіла. Чоловік вимагав 3 тисячі гривень від родичів бабусі. За ці гроші він обіцяв швидко і безперешкодно оформити довідку про причину смерті і видати тіло для поховання.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва