Тарифи на тепло та гарячу воду: в Уряді анонсували зниження цін

19:05, 11 июня 2020
Для населення тарифи на тепло та гарячу воду зменшаться: Мінрегіон.
Тарифи на тепло та гарячу воду: в Уряді анонсували зниження цін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін 10 червня на засіданні прийняв постанову, якою зобов'язав підприємства теплопостачання знизити у діючих тарифах витрати на придбання природного газу, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Зазначається, що тарифна політика в ЖКГ безпосередньо залежить від цінової політики в паливно-енергетичному комплексі. В умовах функціонування ринку природного газу його вартість для підприємств теплопостачання змінюється щомісяця. У минулому опалювальному сезоні ціна природного газу коливалася від 2897 до 4899 гривень за тисячу кубометрів.

«Оскільки ціна природного газу у кожному з місяців опалювального сезону 2020-2021 рр. буде змінюватися згідно з ринком, тарифи необхідно переглянути до початку опалювального сезону, адже важливо визначити розмір витрат на придбання природного газу, оскільки він складає 80-85% в структурі тарифу.

Для населення тарифи на тепло та гарячу воду зменшаться», — заявила заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська

У відомстві додали, що зміни, які запропоновані постановою КМУ, дозволяють підприємствам ТКЕ планувати витрати на придбання природного газу (з метою включення їх до складу тарифів) на рівні середньої ціни природного газу, що склалася за минулий опалювальний сезон.

Також для більшості підприємств ТКЕ з’являється можливість зменшити тарифи на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, оскільки такі тарифи включали раніше витрати на придбання природного газу вище від середньої ціни газу минулого опалювального сезону.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що на засіданні 10 червня Кабінет Міністрів прийняв рішення змінити порядок формування тарифів на теплову енергію та комунальні послуги. 

Раніше ми писали, що кредит від МВФ дозволить знизити тарифи на газ для населення. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України