Українці зможуть записатися на вакцинацію від COVID онлайн: деталі

13:29, 1 февраля 2021
МОЗ планує створити сайт для відкритого запису на вакцинацію проти коронавірусу.
Українці зможуть записатися на вакцинацію від COVID онлайн: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні МОЗ планує створити сайт для відкритого запису на вакцинацію проти коронавірусу. Так, громадяни з груп ризику зможуть зареєструватися та отримати потрібну інформацію. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю ТСН.

«10 лютого у нас уже буде повністю протестовано у медичних інформаційних системах, які сьогодні стоять у лікарів, модуль імунопрофілактики. І паралельно з цим буде запущено сайт, назва там як Covid-19, який буде розповідати все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику. Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія, запуститься, і будемо говорити, що сьогодні вакцинується і записуються такі-то групи ризику, де будуть чітко показувати, де, в якому місці, можна зробити щеплення, хто буде проводити», - розповів він.

За його словами, записатися можна буде до сімейного лікаря, отримати запрошення в телефонному режимі від Центру первинної медико-санітарної допомоги або на сайті. Такий механізм убезпечить людей, у яких немає сімейного лікаря.

«Записуйтеся. Ми вас скоординуємо за місцем проживання до визначеного пункту щеплення», - додав лікар.

Відповідно до дорожньої карти вакцинації, в Україні має пройти 5 етапів. У кожному з них визначено групи ризику, які зможуть зробити щеплення. До першого етапу потрапили медичні працівники. На другому етапі - люди похилого віку.

«Саме за такими етапами і будуть розпочинатися щеплення. Наприклад, приїхала перша вакцина, вона використовується для медичних працівників. Потім соціальні установи: як працівники, так і люди, які перебувають у цих соціальних установах. Соціальні установи - закритого типу, це будинки для літніх тощо. І, передусім, військовослужбовці, які захищають і боронять кордони нашої країни. Ми їх також захищаємо, оскільки це елемент національної безпеки. Після цього переходимо до другого етапу. Розглядається можливість одночасного початку саме двох етапів - і першого, і другого», - зазначив Ляшко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Радуцький розкрив деталі надходження вакцин в Україну.

Нагадаємо, у МОЗ заявили про впровадження в Україні ковід-паспортів. 

Крім того, Уряд оприлюднив календарний план вакцинації.

Додамо, що через 2 тижні Україна отримає вакцини проти коронавірусу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва