Антон Геращенко запропонував запобіжник тиску на Раду суддів України

11:52, 31 октября 2018
Депутат вважає, що керівництво РСУ має працювати на постійній основі, як керівництво ВРП.
Антон Геращенко запропонував запобіжник тиску на Раду суддів України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат України Антон Геращенко вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонується ч. 6 статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» викласти у такій редакції: «Суддю за його заявою може бути відряджено для роботи у Національній школі суддів України, а суддя, обраний головою, заступником голови чи секретарем Ради суддів України, за його заявою відряджається до Ради суддів України, зі збереженням розміру суддівської винагороди за основним місцем роботи та встановлених законом доплат».

Які відмічає депутат, на голову Ради суддів України, його заступника та секретаря Ради законодавство покладає обов’язки із забезпечення постійної діяльності РСУ і вимагає постійного перебування за місцезнаходженням Ради суддів.

Натомість, згідно з частиною шостою статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», суддя, обраний головою чи заступником голови Ради суддів України, може бути відряджений до Ради суддів України.

«Це означає, що керівництво Ради суддів України не обов’язково відряджається до Ради суддів України, що може створити проблеми в діяльності Ради і навіть використовуватись в якості тиску на Раду.

Саме тому необхідно, щоб судді, обрані головою чи заступником голови Ради суддів України, безумовно відряджались до Ради суддів, як це здійснюється відносно суддів, обраних членами Вищої ради правосуддя або Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», — акцентує Антон Геращенко в пояснювальній записці.

Відмітимо, що Антон Геращенко був присутній на останньому засіданні Ради суддів України, де запропонував ДСА та ВРП переглянути нормативи штатної чисельності Печерського та Шевченківського судів столиці, враховуючи навантаження на суддів, які там працюють.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді