Роман Труба ініціює новий конкурс на керівників теруправлінь ДБР

17:30, 2 ноября 2018
Керівників територіальних управлінь ДБР мають обрати на новому конкурсі, вважає Роман Труба.
Роман Труба ініціює новий конкурс на керівників теруправлінь ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор ДБР Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад. З відповідним листом він звернувся в п'ятницю, 2 листопада, до зовнішньої конкурсної комісії. Новий конкурс не вплине на початок роботи Бюро. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Матеріали поліграфа передаються для ухвалення кадрового рішення та збереження у структурних підрозділах Бюро — це визначено «Порядком проведення психофізіологічного дослідження із застосування поліграфа у Державному бюро розслідувань», затвердженим Постановою Кабінету міністрів України (пункт 42, 43, 45).

«Кадрове рішення — це не визначення переможця конкурсу. Це призначення на посаду або відмова у призначенні. Призначає на посаду директор Державного бюро розслідувань. У зв’язку зі знищенням матеріалів поліграфа в мене відсутні умови для підготовки та ухвалення кадрового рішення», — наголосив директор Бюро Роман Труба.

Він нагадав, що конкурсна комісія на своєму засіданні 18 липня на власний розсуд ухвалила рішення про знищення матеріалів поліграфа. Залишається відкритим питання, чому комісія так вчинила, враховуючи наявність публікацій негативного характеру щодо окремих переможців конкурсу, а також висновки громадських організацій.

«Також звертаю увагу, що комісія відмовилася надати на мій запит копію Акта про знищення матеріалів поліграфа. Це можна пояснити тим, що комісія розуміє, що цей документ буде використано у можливих судових засіданнях», —  додав директор ДБР Роман Труба.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що відмова призначити 27 кандидатів до ДБР вступає у протиріччя із законом. Таку думку в коментарі нашому виданню висловила заступниця директора ДБР Ольга Варченко. 

По-перше, як акцентувала вона, рішення про відмову, як і рішення про призначення мало прийматися колегіально керівництвом ДБР, а не одноосібно його директором. По-друге, стосовно цих 27 кандидатів так і не була проведена спеціальна перевірка, передбачена законодавством.

Також ми повідомляли, що директор ДБР вказав на порушення процедур зовнішньої комісією. На відповідні факти порушень директор Бюро вказав у листі на ім'я голови Комісії Романа Майданика.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду