Реєстрація при отриманні сім-карти: Рада розгляне резонансний законопроект

19:35, 13 марта 2019
14 березня народні депутати вирішуватимуть питання сфери електронних комунікацій.
Реєстрація при отриманні сім-карти: Рада розгляне резонансний законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 14 березня на пленарному засіданні народними депутатами буде розглянуто найбільш обговорюваний з пакету ІТ-законів законопроект №3549-1 про електронні комунікації. Він вже не вперше виноситься на повторне перше читання і викликає супротив у багатьох представників громадськості та парламенту.

За словами авторів законопроекту, його прийняття дасть змогу встановити засади діяльності у сфері електронних комунікацій, які відповідатимуть вимогам часу та євроінтеграційним процесам, з метою розвитку сфери електронних комунікацій в Україні та створить умови для вільного входу на ринок електронних комунікацій, усуваючи наявні на сьогодні бар’єри, і водночас забезпечить виконання суб’єктами господарювання, які прийняли рішення про діяльність на цьому ринку, законодавства у сфері електронних комунікацій.

Основними причинами нарікань є формування регулятора послуг Президентом, можливість регулювання тим регулятором роздрібних ринків (простіше кажучи, встановлення тарифів) і, звичайно, теза про обов'язкову реєстрацію при отриманні сім-карт. Та за словами одного з авторів проекту, народного депутата Олександра Данченка, прийняття такого закону Україні вже давно необхідне. «Закон про електронні комунікації є фундаментальним законом з точки зору ринку інформаційно-комунікаційних технологій. Він повинен систематизувати всю галузь один раз і фундаментально», — зауважив О. Данченко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект про підвищення податків для IT-сфери. У разі ухвалення цей закон затвердить п’яту групу єдиного податку для представників ІТ-сфери.

Також ми писали, чому станом на 1 березня повноцінно не запрацювала ЕСІТС.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва