Підготовка СБУ замаху на лідерів націоналістів: ДБР відкрило кримінальне провадження

19:25, 13 марта 2019
Заступника голови СБУ публічно звинуватив у підготовці злочину народний депутат України.
Підготовка СБУ замаху на лідерів націоналістів: ДБР відкрило кримінальне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідування розпочало кримінальне провадження за фактом можливої підготовки заступником голови Служби безпеки України замаху на вбивство лідерів націоналістичної політичної сили «Національний корпус» та громадської організації «Національні дружини». Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як стало відомо, кримінальне провадження відкрили за заявою заступника голови СБУ. Під час прес-конференції у понеділок, 11 березня, у підготовці вказаного злочину його публічно звинуватив народний депутат України.

Досудове розслідування слідчі ДБР проводять за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством або погрозою насильства) Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР розпочали розслідування у справі про «конвеєр знущань» у Бердянській виправній колонії №77. Родичі засуджених звертаються до всіх інстанцій із заявами про те, що їх рідні систематично піддаються в колонії знущанням і тортурам від посадових осіб.

Також ми повідомляли, що ДБР відкрила близько 400 кримінальних проваджень у справах про катування чи жорстоке поводження. Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва