Уряд погодився полегшити життя платникам ПДВ

08:10, 11 июля 2019
Голова Комітету ВР Ніна Южаніна розповіла про домовленість з урядом щодо внесення змін у постанову № 117 КМУ, яка регламентує порядок блокування податкових накладних.
Уряд погодився полегшити життя платникам ПДВ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Система блокування податкових накладних, яка попри неодноразові вдосконалення все одно призводила до створення проблем для багатьох юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і унеможливлювала здійснення ними своєї статутної діяльності, буде знову змінена, але вже з урахуванням інтересів усіх причетних сторін.

Про це «Судово-юридичній газеті» розповіла голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, блокування податкових накладних — це така система, яку вимушено розробили і ухвалили, щоб адмініструвати сплату податку на додану вартість і відшкодування ПДВ. Адже зловживання у сфері несплати ПДВ — це найбільші зловживання в нашій країні.

«До постанови № 117 Кабінету міністрів, яка затверджує порядок блокування податкових накладних, справді є запитання, адже після внесення останніх змін у цю постанову блокування почало стосуватися вже до зовсім дрібних підприємців, у яких точно немає ресурсу, щоб надати пакет документів для розблокування. Тому ми останні три тижні проводили робочі засідання в Комітеті та завдяки тісній співпраці бізнесу, Комітету ВР, Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби прийшли до того, що найближчим часом будуть внесені зміни до 117-ої постанови, які майже стовідсотково закриють всі проблеми, які зараз є», — зазначає Ніна Южаніна.

Крім того, додає голова Комітету ВР, зміни дозволять також відслідковувати підприємців, які хочуть продовжувати займатися оптимізацією сплати ПДВ.

Найближчим часом пропоновані зміни будуть виставлені для обговорення на сайті Міністерства фінансів. За місяць після їх оприлюднення вони будуть прийняті.

Більш докладно про стосунки держави і бізнесу, особливо напередодні зміни виконавчої та законодавчої гілок влади, читайте в матеріалі «Україна має подолати агресивне податкове планування і несплату податків, — Ніна Южаніна».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді