Ставки на спорт: перемога ще не гарантує отримання виграшу

13:10, 19 августа 2019
У судовому порядку розглядалася справа про стягнення 130 тисяч грн виграшу у спортивній лотереї.
Ставки на спорт: перемога ще не гарантує отримання виграшу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як свідчить судова практика, виграшна ставка не завжди означає, що ви зможете отримати кошти на свій рахунок. Так, Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області 28 листопада 2018 року рішенням № 184/1940/18 відмовив у задоволенні позову щодо отримання виграшу.

У жовтні 2016 року громадянин України зареєструвався на сайті спортивних лотерей, використавши певний нікнейм. Протягом тривалого часу він брав участь у спортивних лотереях, і його загальний виграш склав 130 300,65 грн. Проте отримати кошти він не зміг через невідповідність персональних даних: вигаданий нікнейм акаунту не співпадав зі справжнім іменем гравця. Громадянин подав відповідний позов про припинення особистого рахунку та стягнення збитків у зв’язку із неякісним наданням послуг у розмірі 130 300,65 грн.

Відповідачі  при цьому посилались на те, що викладені у позовній заяві обставини належними та допустимими доказами не підтверджені. Додані до позовних матеріалів виписки по банківській картці та роздруківки з таблицями не підтверджують наявності між позивачем та відповідачами будь-яких правовідносин, оскільки у відповідних документах відсутня інформація щодо спортивних лотерей, в яких позивач брав участь.

Водночас до позовних матеріалів не долучено жодного доказу, який свідчив би про наявність фактичних договірних чи будь-яких інших правовідносин між позивачем та відповідачами та про наявність у відповідачів будь-яких зобов’язань відносно позивача. До того ж долучений до матеріалів справи скріншот із веб-сторінки не може вважатись належним доказом на підтвердження таких обставин, оскільки в останньому не зазначено, із якого веб-сайту здійснено таке викопіювання, не підтверджено і не доведено, що нікнейм належить саме позивачу, а марка, під якою провадилися лотереї, належить відповідачу.

Також у процесі розгляду справи суд роз’яснив позивачу необхідність подання доказів на підтвердження обставин, але позивач зазначив, що усі докази він долучив до матеріалів справи, тому клопотань щодо витребування додаткових доказів заявляти не буде.

Розглянувши всі наявні матеріали справи, районний суд відмовив позивачеві у задоволенні позовних вимог. До апеляційних судів рішення не оскаржувалось.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що азартні ігри стануть легальними: Зеленський розкрив плани.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді