Прапор — святиня героїв: у Києві відкрилася виставка народних бойових прапорів

14:50, 20 августа 2019
Відвідувачі можуть побачити понад 50 прапорів та 250 фотографій, а також військову атрибутику.
Прапор — святиня героїв: у Києві відкрилася виставка народних бойових прапорів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 серпня в Столичному будинку офіцерів відкрилася виставка 50 прапорів з акції «Козацький прапор навколо світу», «Народний бойовий прапор» та «Український прапор — прапор перемоги». Також на виставці можна побачити понад 250 фоторобіт на цю тематику, а також військові шеврони, вимпели, наліпки на військову техніку та інше.

Серед почесних гостей на заході були присутні представники Північного апеляційного господарського суду, заслужені артисти України, представники творчої еліти, науковці, волонтери та українські воїни.

На сьогодні у судовій системі України також є люди, які пройшли війну на сході. Так, помічник судді Іванов Олександр майже 1,5 роки захищав територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. А суддя Верховного Суду Олександр Мамалуй був на війні двічі — пішов добровольцем як снайпер. Тому недивно, що й колектив Північного апеляційного господарського суду всіляко долучається до допомоги тим, хто захищає Україну.

Акції «Народний бойовий прапор» та «Український прапор — прапор перемоги» вже підтримали тисячі волонтерів та небайдужих громадян. У період з 2014-2019 рр. було виготовлено 53 народних бойових прапори та близько 1000 їх копій, а також сотні почесних відзнак військових частин, військових шевронів, вимпелів, наліпок на військову техніку, плакатів та багато чого іншого. Також було передано десятки тон матеріальної допомоги, серед якої були й книжки суддів Олександра Гаврилюка, Миколи Куця та Миколи Федорова.

Як зазначають організатори виставки, сьогодні український прапор — це символ молодої держави, яка обрала європейський демократичний шлях розвитку. Тому саме напередодні Дня незалежності України так важливо знову нагадати про те, що боротьба за свободу нашої держави ще триває і захисники України потребують нашої підтримки та уваги.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва