Законопроект про перезапуск ВККС нардепи розглянуть вже 10 вересня

12:00, 6 сентября 2019
А ось перезавантаження ВРП, за словами Дмитра Разумкова, потребує більш глобального підходу.
Законопроект про перезапуск ВККС нардепи розглянуть вже 10 вересня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судова реформа в нас нібито майже закінчена, але маємо ось такий результат», — сказав в ефірі телеканалу ТСН спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков у відповідь на запитання щодо порушення кримінальних справ проти одіозних депутатів минулих скликань.

Як пояснив голова ВР, слідчі органи та судова система наразі обмежені у своїх діях щодо притягнення нардепів до відповідальності. Саме тому у «Слузі народу» і запропонували зняти недоторканність з народних обранців.

«Ми не говоримо про те, що у нас сьогодні все добре в судовій системі і ми маємо «самый гуманный суд в мире», — пояснив свою позицію Дмитро Разумков. — Також ми не говоримо і про те, що в нас закінчена і реформа правоохоронних органів, і все гаразд з антикорупційною системою. Але разом з тим ми всі розуміємо, що у цих органів наразі просто зв’язані руки у питаннях слідчих дій стосовно народних депутатів».

Як прозвучало під час ефіру, вже у вівторок Верховна Рада розгляне президентський законопроект №1008 про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування. По суті, діючих суддів ВС чекає переатестація, яку проведе новий склад ВККС. У ході обговорення також підіймалося питання подальшого майбутнього ВРП.

«Моя особиста позиція, що до питання перезавантаження Вищої ради правосуддя треба підходити глобально, тому що об’єктивно вона не виконала покладені на неї завдання», — вважає Дмитро Разумков.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддівську винагороду можна буде відрегулювати законом про бюджет.

Також ми писали, як Вища рада правосуддя оцінила законопроект Президента Зеленського щодо судової реформи.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді