У справі Шеремета відкритим залишається питання, хто був замовником, — Володимир Зеленський

18:29, 12 декабря 2019
У причетності до вбивства журналіста влітку 2016 року слідство підозрює п’ятьох осіб.
У справі Шеремета відкритим залишається питання, хто був замовником, — Володимир Зеленський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 12 грудня, проходив брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника глави Національної поліції Євгена Коваля щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

У причетності до вбивства журналіста влітку 2016 року слідство підозрює п'ятьох осіб.

Експертизі та інші зібрані дані дають підстави об'єктивно підозрювати у виконанні вбивства Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім «Лиса»), Яну Дугар та подружжя Інни («Пума») та Владислава («Буча») Грищенків.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розпочав брифінг з заяви про те, що до вбивства Шеремета причетні «досить публічними» особи.

«Інформація не тільки сенсаційна, але і шокуюча. Суспільство має розуміти межу між патріотизмом і зрадою. Підозрювані —люди відомі», - зазначив міністр.

Як повідомив перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль, метою вбивства журналіста була дестабілізація суспільно-політичної ситуації.

На сьогодні у справі про вбивство Павла Шеремета відкритим залишається питання, хто був замовником злочину. Про це на брифінгу заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Я сказав, що це одна з пріоритетних справ, яку хочеться розкрити. Ймовірні вбивці затримані. Дуже багато відповідей ми отримали, але є ще одне питання — хто замовник. І я впевнений, що на це питання знайдеться відповідь наступного разу», — сказав Зеленський.

Генпрокурор Руслан Рябошапка підкреслив, що встановлені тільки виконавці та організатори вбивства Шеремета. «Країна ще має почути, хто був замовником. Я сподіваюся, що країна почує відповідь», — додав він.

 «Я не думаю, що зараз час обговорювати політичні чутки, але абсолютно серйозно можу вам сказати, що у мене є одна домовленість - працювати чесно і головне, щоб комфортно. Інших домовленостей немає. І не факт, що після цієї справи і ряду інших завершених справ мені не захочеться попросити про відставку», —  заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 20 липня 2016 року автомобіль, за кермом якого перебував Павло Шеремет, вибухнув в центрі Києва.

Також ми писали, що поліція затримала головних фігурантів справи про вбивство журналіста. Наразі відомо про трьох затриманих: Андрія АнтоненкаЮлію Кузьменко і Петра Кіяна.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей