На чому зосередиться Рада на останньому пленарному тижні

11:50, 13 января 2020
Під час Погоджувальної ради керівництво Ради розповіло про ключові законопроекти, які має розглянути парламент.
На чому зосередиться Рада на останньому пленарному тижні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 січня під час Погоджувальної ради керівництво Ради зосередилося на ключових законопроектах, які має розглянути парламент до кінця другої сесії.

Як відомо, спливає друга сесія Верховної Ради України IX скликання, і поточний тиждень стане останнім пленарним у ній. Третя сесія розпочнеться вже 4 лютого 2020 року.

Особливу увагу віце-спікер Руслан Стефанчук звернув на те, що наступна сесія починається з плану законопроектних робіт за пропозиціями, які подані відповідними комітетами.

Щодо поточного тижня, то заплановано підтримати проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) №2598, внесений Президентом Володимиром Зеленським 27 грудня на заміну попередньому, та направити його до КСУ.

Також щодо законопроектів про внесення змін до Конституції, планується розглянути в першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії) №1013.

Крім того, в першому читанні парламент планує розглянути законопроект №1028 про внесення зміни до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України).

Парламент також планує розглянути великий блок щодо соцзабезпечення військовослужбовців і запуск програми кредитування для підприємців, які повертаються в Україну.

«Цього тижня також запланований великий блок щодо інтелектуальної власності», — додав Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, що в Україні завершується розробка нової Національної стратегії розвитку сфери інтелектуальної власності на 2020-2025 роки. Серед основних завдань, закріплених у стратегії, завершення інституційної реформи у сфері інтелектуальної власності та створення ефективного, прозорого, фахового національного органу інтелектуальної власності.

У свою чергу, перший заступник голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко зауважив, що важливими питаннями будуть зміни до регламенту Верховної Ради і зміни до податкового законодавства (законопроекти №1209 та №1210 до другого читання).

Він також підтримав Руслана Стефанчука у тому, що із законопроекту про зміни до Конституції щодо децентралізації прибрали речі, які хвилювали юристів, тому немає інших перепон для направлення його до КСУ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва