Ініціативи, на які чекає бізнес: текстова трансляція

14:00, 3 февраля 2020
Представники виконавчої влади та парламенту обговорюють ініціативи, яких очікують від Верховної Ради.
Ініціативи, на які чекає бізнес: текстова трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Українському кризовому медіа-центрі проходить круглий стіл на тему «Загублені» в Парламенті — ініціативи, на які чекає бізнес». Захід покликаний виокремити проблеми і стратегію, яка необхідна для розвитку і ведення бізнесу в нашій державі.


15:08 «У лютому очікується подальше вдосконалення електронного кабінету платника податків, аби взаємодіяти з податковою справді можна було зі смартфону. Крім того, готуються довгоочікувані зміни для ФОПів — скасування обов’язкової паперової книги обліку для «спрощенців» — неплатників ПДВ та можливість вести облік у будь-якій зручній формі для інших категорій. Нарешті ФОПам не доведеться більше робити вигляд, що вони ведуть ці паперові книги щоденно, а державі — що вона їх контролює»,  анонсував зміни Ярослав Железняк.


14:58 Олександр Борняков наголосив на необхідності державної підтримки ІТ-компаній: «Оскільки якщо вони будуть працювати в рамках українського правового поля і платити всі податки, то не будуть конкурентноздатними».


14:52 Борняков вказав на той факт, що український електронний підпис не синхронізований зі світом, тобто є чинним лише на території нашої держави.


14:48 «В частині, яка стосується цифровізації держави та послуг для бізнесу, багато що вже зроблено. Однак ще більше попереду — гармонізація українського законодавства з Європейським кодексом електронних комунікацій, законодавче врегулювання електронних довірчих підписів та багатьох інших цифрових інструментів, подолання цифрової нерівності, робота з публічними політиками у сфері кібербезпеки...»  відзначив Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації України, і додав, що головна задача міністерства стовідсоткове надання послуг в електронному режимі.


14:27 Любомир Чорній, керівник напряму з покращення бізнес-клімату Програми USAID «Конкурентоспроможна економіки України», на початку заходу відзначив: «За останніх шість років в парламенті було зареєстровано майже 3000 законопроєктів економічного спрямування. Частина із них містить хороші ідеї і добре опрацьована, а їх прийняття було б корисним для бізнесу. Дуже важливо не втратити ці напрацювання і не забути про них. Саме тому наша програма вирішила підтримати ініціативу з опрацювання і повторної реєстрації тих законопроєктів, які можуть справити найбільший вплив на покращення бізнес-клімату в Україні».

Фахівці ЦГЕ здійснили скринінг законопроєктів економічного спрямування, зареєстрованих у Верховні Раді України впродовж 2014–2019 років. «Законодавчі ініціативи розглядалися з точки зору потенційного масштабу регулювання, галузей економіки, можливого впливу на бізнес-клімат. За результатами скринінгу всі законопроєкти розділено на ті, що можуть мати позитивний та негативний вплив на розвиток бізнесу», — зазначила експерт ЦГЕ Наталія Балдич.

 


Серед учасників заходу присутні:

  • заступник міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан;
  • заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк;
  • голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету з питань економічного розвитку Людмила Буймістер;
  • перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк;
  • керівник напряму з покращення бізнес-клімату Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Любомир Чорній, а також експерти Центру громадської експертизи: Наталія Балдич, Володимир Мороз, Олександр Пліва, Микола Сорока.
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді