Верховна Рада тимчасово скасовує санкції за прострочення кредитів

15:50, 17 марта 2020
Штрафні санкції за прострочення виплат за споживчим кредитом скасовуються до кінця квітня.
Верховна Рада тимчасово скасовує санкції за прострочення кредитів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект №3220 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Законом доповнюється Розділ IV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про споживче кредитування». Згідно з документом, у разі прострочення споживачем у період з 1 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит, споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем.

«В разі прострочення споживачем у період з 1 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит (в тому числі, але не виключно, прострочення споживачем у період з 1 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року виконання зобов’язань зі сплати платежів) споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за таке прострочення. В тому числі, але не виключно, споживач в разі допущення такого прострочення звільняється від обов’язків сплачувати кредитодавцю неустойку (штраф, пеню) та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) споживачем зобов’язання за таким договором. Забороняється збільшення процентів за користування кредитом з причин, інших, ніж передбачені частиною четвертою статті 1056-1 Цивільного кодексу України, у період з 1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року зобов’язань за договором про споживчий кредит (в тому числі, але не виключно, прострочення споживачем у період з 1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року виконання зобов’язань зі сплати платежів). Норми цього пункту поширюються у тому числі на кредити, визначені частиною другою статі 3 цього Закону».

Раніше ми писали, що Верховна Рада розширила перелік форс-мажорних обставин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси