Влада нездатна приймати швидкі рішення в умовах епідемії – нардеп

10:50, 25 марта 2020
В опозиції переконані, що зволікання з діями негативно вдарить по економіці.
Влада нездатна приймати швидкі рішення в умовах епідемії – нардеп
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українська влада демонструє свою нездатність приймати швидкі та ефективні рішення в умовах епідемії коронавірусу. Таку думку в коментарі «Судово-юридичній газеті» висловила член комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, депутат «Опозиційної платформи  За життя» Наталія Королевська.

Які, на Вашу думку, необхідно ще схвалити закони, і що треба покращити у діях влади, аби ефективно боротися з коронавірусом?

В умовах пандемії коронавірусної інфекції та масштабної економічної кризи є тільки три головні критерії, на які повинні бути орієнтовані прийняті Урядом і владою рішення. Перше – здоров'я людей, підтримка медицини і забезпечення медичних працівників та медзакладів необхідним обладнанням, тест-системами, засобами захисту та медикаментами. Друге  підтримка економіки, малого та середнього бізнесу, самозайнятого населення, збереження робочих місць і заробітних плат працівників. І третє  забезпечення роботи всієї соціальної інфраструктури, захист людей похилого віку, соціально вразливих категорій громадян. Для цього потрібно терміново провести секвестр державного бюджету, зменшити фінансування органів влади і прибрати із нього всі неефективні витрати, направивши кошти на фінансування й підтримку цих трьох найважливіших завдань.

Також влада зобов'язана зупинити економічне мародерство, всі можливості контролюючих органів направити на ціновий контроль і погасити зростання цін на продукти першої необхідності.

Як Ви оцінюєте дії влади у боротьбі з коронавірусом?

На жаль, досі українська влада демонструє свою нездатність приймати швидкі та ефективні рішення. Це підштовхнуло всіх небайдужих людей об'єднуватися і діяти. Наша команда мобілізувала усі зусилля і можливості, і в усіх регіонах країни почали працювати оперативні штаби протидії пандемії коронавірусу. У Донецькій області ми створили Платформу дій по боротьбі з коронавірусом, щоб забезпечити координацію зусиль бізнесу, місцевої влади та меценатів для оперативної допомоги людям і реагування на ситуацію, що склалася.

Ми намагаємося достукатися до тих, хто приймає остаточні рішення, з головним меседжем: сьогодні Україна не має права на помилку. Потрібно мобілізувати зусилля і приймати тільки ті рішення, які дозволять захистити здоров'я людей і вивести країну з кризи з мінімальними наслідками. Адже карантин  це по суті форс-мажор, і він не може бути безстроковим. Його вводять на певний період часу, щоб поставити все «на паузу», перемоделювати ситуацію і максимально швидко прийняти пакет збалансованих антикризових заходів, передбачивши контроль за їхнім виконанням. Для цього у нас є три тижні. І дуже важливо не втратити цей час, проявити економічний патріотизм і, безумовно, захистити здоров'я українців.

Команда «Опозиційної платформи  За життя» підготувала усі необхідні пропозиції по трьох ключових напрямках: підтримка медицини, соціальної сфери та економіки. І ми наполягатимемо, щоб наші ініціативи були включені в пакет антикризових законопроектів, які найближчими днями на позачерговому засіданні повинен розглянути і підтримати парламент.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду