Раді пропонують унормувати здійснення фінансового контролю

14:22, 23 апреля 2020
Метою законопроекту є надання Офісу фінансового контролю можливості отримувати доступ до баз персональних даних.
Раді пропонують унормувати здійснення фінансового контролю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради з’явився текст законопроект № 3357 «Про внесення змін до Закону України про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні». Авторами є група народних депутатів від фракції «Слуга народу» на чолі із Андрієм Мотовиловцем. Автори зазначають, що метою проекту Закону є надання Офісу фінансового контролю можливості отримувати доступ до баз персональних даних, володільцями і розпорядниками яких є державні органи та органи місцевого самоврядування для ефективного виконання покладених на нього завдань.

Новації

Пропонується доповнити статтю 10 Закону України “Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні”.

Доступ до баз персональних даних, володільцями і розпорядниками яких є державні органи та органи місцевого самоврядування, для виконання покладених на нього завдань, у тому числі шляхом інформаційної взаємодії в електронній формі інформаційно-телекомунікаційними засобами, надавати у порядку визначеному Кабінетом Міністрів України

Пропонується прописати, що виконання повноважень, передбачених цим Законом, не є порушенням Закону України “Про захист персональних даних” в частині обробки персональних даних. Обробка персональних даних відповідно до вимог цього Закону здійснюється без отримання згоди суб’єкта персональних даних.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Раді планують посилити відповідальність за пошкодження телекомунікаційних мереж.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду