Як влаштуватися на державну службу під час карантину

10:30, 25 апреля 2020
Кабмін затвердив спрощену процедуру призначення на посади держслужбовців, але вона тимчасова.
Як влаштуватися на державну службу під час карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України 22 квітня затвердив Порядок призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (Постанова Кабміну № 290).

Як зазначено в самому Порядку, добір і призначення осіб на вакантні посади державної служби відповідно до нього здійснюється у виняткових випадках, пов’язаних з необхідністю виконання завдань і функцій державних органів на період дії карантину.

Критеріїв визначення винятковості таких випадків Порядок не містить.  

Для призначення на посади державної служби суб’єктом призначення або керівником державної служби в державному органі першочергово розглядаються кандидатури, запропоновані Комісією з питань вищого корпусу державної служби або конкурсною комісією, утвореною керівником державної служби у державному органі, за результатами процедур конкурсного відбору, зокрема у разі, коли строк оприлюднення результатів конкурсу перевищує 45 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення такого конкурсу.

 Строк для подачі документів особою, яка бажає взяти участь у конкурсі становить термін від 3 до 7 днів

Якщо у кандидата на категорію «А» відсутній сертифікат про володіння іноземною мовою, рівень володіння перевіряється на співбесіді.

Для призначення на посаду проводиться лише співбесіда, в тому числі дистанційно в режимі відеоконференції. Інформація про переможця конкурсу або його відсутність оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби.

У разі відсутності або відхилення кандидатур, запропонованих Комісією суб’єкт призначення може призначити на посаду державної служби особу шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину та до дня визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби в державному органі переможця конкурсу.

Призначення на такі посади здійснюється шляхом проведення співбесіди з визначеними.

Кабмін навіть затвердив Типовий контракт про проходження державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Строк дії контракту встановлюється на період дії карантину та до дня визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби переможця за результатами конкурсного відбору відповідно законодавства.

Такий контракт є особливою формою строкового трудового договору.

За контрактом Державний орган зобов’язується визначати щомісяця працівнику не менше двох завдань та може доручити виконувати протягом певного періоду роботу вдома.

Граничний строк перебування особи на посаді держслужбовця становить не більше чотирьох місяців після відміни карантину.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що МВС пояснило, навіщо Національній гвардії право складати адміністративні протоколи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси