Зеленський підписав указ про забезпечення самопредставництва Президента в судах

22:49, 30 апреля 2020
Глава держави поставив підпис під указом №162/2020.
Зеленський підписав указ про забезпечення самопредставництва Президента в судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 30 квітня, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення самопредставництва Президента та створених ним допоміжних держорганів у судах України. Відповідний документ опублікований на сайті глави держави.

«1. Установити, що самопредставництво Президента України та створених ним для виконання своїх повноважень консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, їх посадових та службових осіб у судах України здійснюється Офісом Президента України через Головне управління представництва інтересів Президента України в судах Директорату з питань правової політики Офісу Президента України, працівники якого без окремого доручення беруть участь у справах з усіма правами, що надані законодавством про адміністративне, господарське, цивільне судочинство, кримінальним процесуальним законодавством України, Законом України "Про виконавче провадження" позивачу, відповідачу, третій особі, учаснику судового провадження, учаснику виконавчого провадження.

2. Внести до Положення про Офіс Президента України, затвердженого Указом Президента України від 25 червня 2019 року № 436 (зі змінами, внесеними Указом від 5 вересня 2019 року № 663), зміну, доповнивши пункт 4 підпунктом 112такого змісту:

"112) здійснює самопредставництво Президента України, створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, їх посадових і службових осіб у судах України на усіх стадіях судового процесу через Головне управління представництва інтересів Президента України в судах Директорату з питань правової політики Офісу, працівники якого без окремого доручення беруть участь у справах з усіма правами, що надані законодавством про адміністративне, господарське, цивільне судочинство, кримінальним процесуальним законодавством України, Законом України "Про виконавче провадження" позивачу, відповідачу, третій особі, учаснику судового провадження, учаснику виконавчого провадження".

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування», — йдеться у тексті указу.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент змінив очільника Сумської ОДА. 

Раніше Зеленський звільнив главу Київської обласної державної адміністрації Олексія Чернишова

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва